Geőcze Zoárd Creative Commons License 1999.07.06 0 0 86
Hali Mage,

Azt írod:

"zpe energiája.adatokkal kifelyezve 10^18 erg/cm^3 (hogy képben legyetek
a nap magjában 10^8 erg/cm^3 az energia). Na ezaz egyik ok ami miatt a zpe a tudósok nagy körében baromságnak számít , mert ez azt jelenti
fizikailag, hogy a RITKA anyag "úszik" a SŰRŰ energiában és nem pedig fordítva ahogy most tudja mindenki."

1. Ugye itt energia sürűségről beszélünk? Nem mindegy. ( az erg SI mértékegység?)
2. Mihez képest? T.i. valamilyen megjelenési formája kell, hogy legyen, mert ha nincs neki, akkor honnan tudjuk, hogy a zpe mégis létezik? Pontosabban: energiáról általában úgy szokunk beszélni, hogy az valamilyen testnek az állapotváltoztató képessége (eddig OK), de a zpe nyilván NEM helyzeti energia, mivel az csak valamihez képest értelmezhető (és ugye a zpe, mint a neve is mutassa "mélyebben" van mindenkinél, ->max. hozzá képest lehet valaminek helyzeti energiálya); NEM mozgási energia, mert olyan csak valami test-szerű dolognak van (részecske, bolygó, Zsiguli); nem hő, vagy valami sugárzás, mert azt elég közvetlenül ki lehetne mutatni (na, meg a terjedését is, ld. termodinamika II. főtt étele!).
A mai fizikai fülnek furán hangzik, hogy mindenütt ugyannannyi van belőle (izoterm, izokrón(????) és irányfüggetlen ????), persze ettől még ilyen állat létezhet.
3. A zpe kicsatolással azt állítjuk, hogy egy mélyebben fekvő energiaszintű "dolog" hirtelen "magától" magasabb energiaszintre kerül, ami kb. a hő a hidegebb helyről a melegebb felé áramlik mondással egyenértékű. Eccerűbben: mi a bánattől adott át energiát a zpe a villámnak (ha Ő vót) ? Nem mondom, hogy nem csinált ilyent, de mééééér?

Geőcze Zoárd

Előzmény: egaMage (85)