egaMage Creative Commons License 1999.07.06 0 0 85
Na itt újra és itt a folytatás is.

Szóval ott tartottunk, hogy van zpe.Jött a köv. kérdés a tudos uraknál (Planck , Tesla), hogy mekkora is a zpe átlagos energiája. Hát elkezdték figyelni a dolgot és arra jöttek rá főleg elméleti és nem mérési úton , hogy baromi nagy a zpe energiája.adatokkal kifelyezve 10^18 erg/cm^3 (hogy képben legyetek a nap magjában 10^8 erg/cm^3 az energia). Na ezaz egyik ok ami miatt a zpe a tudósok nagy körében baromságnak számít , mert ez azt jelenti fizikailag, hogy a RITKA anyag "úszik" a SŰRŰ energiában és nem pedig fordítva ahogy most tudja mindenki.És külömben is ,ha ilyen sok energia van a vaakumban , akkor miért nem látunk iszonyatos robbanásokat a tér külömböző pontjain? Azért nem ,mondta erre TESLA, mert MINDENHOL jelen van , és mindenhol ugyanannyi van belőle. Tehát nincs olyan térrész az univerzumban ALAPBOL ahol több vagy éppen kevesebb lenne a zpe-böl mint egy kicsivel arréb (homogén),és lorencz invariáns , és nem komprimálható, és random energia.Vegyünk be új szavakat a beszélgetésünkbe mert sokat segít "furcsán" gondolkodni. A villanykörte (izzólámpa)=fotonreaktor .Azért hoztuk létre , hogy elektromos energiából fényt állítson elő (15-30%-os hatásfokkal teszi ).A vizierőmű= Helyzeti energia konverter v. helyzeti energia KICSATOLÓ. Mert a magassabban lévő víz alacsonyabbra jutásakor munkát végez a turbina lapátokon ,ami generátort hajt és áramot termel.Tehát a zpe kicsatolót nyugodtan hívhatjuk
nullponti erőmünek is v. zpe reaktor ... A mai ember energia-termelő egységeinek alapja az , hogy ha van valamink amiből az "A" helyen több van mint a "B" helyen , akkor a két pont között áramoltatva a valamit munkát végeztethetünk vele. A lényeg a hatásfokon és a számunkra szükséges energia fajtáján(mozgási ,helyzeti,hő,dinamikai,elektromos,sugárzási, GRAVITÁCIÓS(!),VIRTUÁLIS(?),TELEPORTÁCIÓS(?),LÉTEZÉSI (?)) van.
A zpe kicsatoló (erőmü).: Tételezzük fel , hogy amit eddig leirtam az megálja a helyét (többé-kevésbé).A zpe kicsatolásával NEM az a probléma , hogy nagyon nagy energiákrol van szó , hanem az , hogy iszonyatossan nehéz a zpe-t inhomogénné tenni ( a fekete lyuknál vanik ilyen).Akkor mást kell kitalálni.A lényeg.Nekünk elektromos energia kell mert azt tudjuka legjobban konvertálni és felhasználni. Ekkor kezdték figyelni , hogy a nagy gyorsulásoknak kitett TÖLTÉSSEL rendelkező részecskék (proton ,elektron) és ELEKTROMÁGNESES TÉR( dipolus) többlet energiát nyer.Nagyon keveset. Annyira keveset , hogy legtöbb esetben a veszteségek el is fedik a többletet(magy.:kimérhetetlen). Az első mindennapi életben megfigyelhető zpe kicsatoló a VILLÁM. 1995-97 között amerikában a ZEUS rendszerrel kisérleti villámokat generáltak ( drótót húzó rakéta :)) ) és megmérték a villám energiáját (már amit bírtak belőle) és utána kiszámolták , hogy a föld-levegő-felhő rendszernek mint kondenzátornak az adott villám keletkezésekor mekkora lehetett az átütési feszültsége.AZT kapták , hogy egyes esetekben a villám NAGYOBB energiát tartalmazott mint amit számoltak(+25-85% !!!!!). mér;mér;mér->számol;számol;számol-> ua.ua.ua. Arra jöttek rá , hogy ha nem a kábeles rakétát , hanem a fémporosat használták , és a villám képe a fényképen "töréses"(a villám útja során möbbszőr 90 fok feletti szögekben fordul valamely síkban, akkor nő az energí jól.Képzeljétek el. A fény sebességével haladó baz nagy töltésű elektron nyom 1 110 fokos fordulót. Na ott a gyorsulás ami üti a zpe-t és kicsatol belőle frankón.
Hát ennyi. majd még folyt köv.