Kicsi_Lany Creative Commons License 1999.07.05 0 0 159
Szia Intruder!

Az informatikusok valoban nem alulfizetettek... habar nem ok teszik ki a muszaki ertelmiseg legnagyobb hanyadat. A marketingessel szemben en inkabb a penzugyes kozgazdaszokat emelnem ki!! Ok lehetnek az ellenpontjai egy informatikus kozgazosnak, s hat a fizeteskulonbseg itt is igen jelentos.

Igen, igaz lehet, de nem latom ennyire jelentosnek a kulonbseget. Biztos, hogy a gazdasagi jellegu intezmenyekbe inkabb human, a muszaki foiskolakra/egyetemekre inkabb real erdeklodesu emberek jelentkeznek. DE ezt en nem latom problemanak, egy igazi ertelmisegit nem a diplomaja tesz ertelmisegive, hanem a nyitottsaga es a sokoldalu muveltsege, ami mellett lehet gazdasagi es/vagy muszaki diploma is. Egyebkent a jelentkezes pillanataban nincs ilyen jelentos kulonbseg!! Ugyanazon a kozepiskolai tananyagon esik at mindket tarsasag, az egyetem hihetetlen mertekben felerositi a kezdetben alig eszlelheto kulonbsegeket. S amit en itt allitok az mindossze annyi, hogy ez nem kovetendo tendencia. A vilag tobb orszagaban ma mar tudatosan probalkoznak parhuzamos kepzessel es kozos kurzusokkal... Nalunk is ez lesz az ut, csak az a kerdes - mikor.

Az egyuttmukodes pedig vitathatatlanul szukseges es lehetseges. Maradjunk az informatikusok, programozok peldajanal. Rengeteg ceg foglalkozik manapsag vallalati informacios rendszerek bevezetesevel. Eddig ezt a munkat fokent informatikusok vegeztek ugy, hogy a vallalati alapfolyamatokat nem lattak at. Ma egyre inkabb tendencia, hogy a tanacsado cegek gazdasagi elokepzettsegu egyeneket tanitanak be szoftver implementaciora, pusztan azert, mert ok legalabb atlatjak, hogy mit is akar pontosan az ugyfel -- meg ha programozoi, informatikusi tapasztalatuk kisebb. Hogy mi a jovo ilyen esetben? Egymassal kommunikalni kepes kozgazdasz es informatikus egy teamben valo foglalkoztatasa. Mindketto masban eros, s mindketto megerti a masikat... Es meg ezer apro pelda allhatna itt... de talan ertitek mirol is akartam itt irogatni.

udv, Kicsi_Lany

Előzmény: Intruder (158)