gurtnis Creative Commons License 2020.06.06 0 0 207107

Mai futós élményem. Esti futás lett, mivel összeraktam a nemrég beszerzett Ceragem M 3500-as, talán masszázságynak hívják(-ot). (2006-os évjárat, ha valaki tudja mire való, hogyan érdemes használni, mire jó a kilenc pöttyös kiegészítő valami kozzá, az írja meg legyen szíves!)   Szóval szétmasszíroztattam vele a gerincemet, a végén annyira lefárasztott, hogy aludtam egyet. Ott tartottam, éppen felöltöztem a futáshoz, a sötétség megérkezett. Még láthattam a felkelő holdat. Az Aldis fejlámpát vettem fel, melyet még Spenót szerzett nekem pár éve. A hátsó piros lámpát kapcsoltam csak be, szeretek sötétben, nyugodtan futni. Pár métert így is látok, nem volt korom sötét. A közelünkben lévő emelkedőt futottam meg hússzor. A 18 után kocogtam lefelé (nagyon-nagyon lassan), mikor is szélvész kerekedett. Megálltam, figyeltem, füleltem. Érzékeltem, hogy kerékpáros közeledik. Félreálltam, így suhant el mellettem jó 30-as tempóval. Az emelkedőn viszont már tolta a kerékpárját.  :-)  Jó tempóban (4 perc alattival) robogtam el az ürge mellett, picit meg is ijedt szegénykém. Mikor lefelé kocogtam, bizony megszólított: "Jani! Nem valami jól látszódik a mellényed a sötétben! Vigyázz magadra, majdnem elütöttelek!"  Mondtam neki, nyugodt lehet, vigyázok, láttam, hogy jön.  Az egészben az a vicces számomra, hogy mosolyt csalt az arcomra a mókus. Semmi mellény rajta, se lámpa, se fényvisszaverő prizma. Sötét volt, mint az éjszaka. Mondjuk fogalmam sincs, hogy ki volt, de ő tudta a nevemet.   A történet azért érdekes, mert 4 évvel ezelőtt volt ugyanennél az emelkedőnél, ugyanezzel az emberrel (erre csak most jöttem rá, a tekerési stílusából) egy éjszakai találkozásom. Csak az sokkal veszélyesebb volt! Én felfelé kocogtam az út közepén lámpa nélkül, ő meg lefelé robogott, szintén kivilágítatlanul. Ködös, téli éjjel volt. csak arra emlékszem, hogy akkor is suhogást hallottam, majd 30 centire elszáguldott mellettem bicajjal az emberke. Ha akkor összetalálkozunk, szerintem nincs többé futás, nincs tókerülés, nincs fórumozás. Szóval ma is tanultam valamit. Egy piros villogót mindig teszek előre is, ha zavaró akkor is, mert nem lehet tudni mikor találkozik össze két nem normális a sötétben. Eddig megúsztam.