Eolomea14 Creative Commons License 2020.06.06 0 0 5846

Meg egy dolog jutott az eszembe egy nagy felbontasu Orion videorol: vegyes erzelmeim lennenek, ha megjelenne blu-ray-en (HD-ben). Egyreszt orulnek neki, masreszt az ujabb melot jelenthetne szamomra. Ugyanis a nagy felbontas egyuttal jobban kihozna a trukkok hianyossagait is. Tuti, hogy ezeket ki akarnam javitani (digitalisan) - ami ujabb elfoglaltsagot adna az elkovetkezo evtizedre (a hang feljavitasan ugyanis vagy tiz evet dolgoztam).

 

Az Orion mondjuk megerdemelne a Star Trek eredeti sorozatahoz [TOS] (ami ugyebar a kedvencunkkel egyidoben rajtolt a TV-ben) hasonlo gondoskodast - ahol az erdeti (az Orion-nal silanyabb) trukkoket mostani szamitogepes effektusokkal helyettesitettek (nagyon jo erdedmennyel). Az Orion minden tekintetben (tortenet, kivitel, erdetiseg) jobb, mint a vele egyivasu Star Trek TOS.

 

A francia [vagy az olasz?] DVD-n cuki kis szamitogeppel krelat video menu talalhato, ahogy az Orion az urben (napviharban?) cirkal. Ez jo kis izelito arra, hogy hogyan is nezhetne ki egy feljavitott Orion. Az Orion 99%-ban ugy jo, ahogy van (pl. a belso diszletek a Kaszinoban es kornyeken kenterbe verik nemcsak a Star Trek-et, hanem barmely mas SF TV sorozatot). Azon az 1%-on pedig jo kis szoftverrel "konnyeden" lehetne javitani. (Pl. ugyszintenki lehetne szedniaz optikai ravetites mellektermekent megjelent fekete korvonalakat - a la eredeti Star Wars filmek.)

 

Sajnos, nagy hibat kovettek a nemetek a mozifilmmel. Nem egy elfuseralt Frankeinsteint kellet volna krealni, hanem a trukkoken kellet volna javitani (esetleg kiszinezni - ambar az Orion fekete-feherben mutatna valoszinuleg a legjobban, hiszen pont errre [a feny-arnyek hatasokra] lett a film kepi vilaga megkomponalva).

Előzmény: Eolomea14 (5845)