fekilcs Creative Commons License 2020.06.05 0 3 14908

Két vörösfülű ékszerteknősöm van, az egyik 32 éves, a másik 33 éves, és mindig velem voltak, egész picike koruk óta:)

Nagyon szeretik az általam teknőshínárnak nevezett átokhínárt. Egyébként meg halat esznek, kishalat a Kis-Dunából vagy a Balatonból, néha csigát, lisztkukacot, garnélát és egy-két falat szívmixet. 

Sajnos abban az üzletben, ahonnan eddig vettem a növényt, már hónapok óta nincs. Mivel nagyon idősek a teknőseim, egyre jobban féltem őket.

A 32 éves teknősöm, ő a lány, a tél végétől egyre jobban mutatja már az öregedés jeleit. Még soha sem volt beteg, de most egyre több jele van az öregedésének. Nagyon jó az étvágya, mindig az volt, és most még is veszített a súlyából, kezd elfogyni. Most 1,6 kg. A nyakán a pajzsmirigyei megnagyobbodtak, szerencsére az evésben még nem zavarja. Az emésztése romlott, voltak emésztetelen darabok a székletében, szálka darabkák. Elvittem állatorvoshoz, székletmintát laborba küldték, parazita nem volt benne, de baktérium igen. Antibiotikum injekciót halba fecskendezve kapott 6 napon keresztül. Valami javulást már látok, de még nem az igazi. Kapott vitamin injekciót is, A, D és E vitamint. 

Attól félek, hogy most még nem elég erős, ezért nem mindegy, hogy honnan kapja a növényt. 

Persze, tudom, hogy már nagyon idős, de a másik teknősömnek egyelőre semmi baja.

Most salátát szoktam neki adni kiegészítésként, hogy boldog legyen, nagyon szereti, de a tápértéke nem olyan, mint az átokhínáré, ezért keresem a megoldást. 

 

Előzmény: Fürtöske (14907)