Törölt nick Creative Commons License 2020.06.05 0 1 20189

"ausztria felől ntc, hegyes vesz fel rosszul. főleg a randalírozó felé vannak még hibalehetőségek, de szögeltem már le random esetekben a teem vágányokon csattogva és a személy vasain is"

Legközelebb írd meg, hogy konkrétan melyik jelzőnél/váltónál levő balíznál szögelsz le. Akkor talán lehet segíteni, s lehet keresni a hibát és azt javítani.

"ausztria felé totál káosz van. ha hagyna L1-ben (vagy tenne át), semmi gond, mert abból az osztrák kiléptet, aztán gyí tovább pzb-vel. de nem, átdob nullába, vagy rosszabb esetben úgy megkavarodik a cucc, hogy ledobja a tüzet a a forgalmi szempontból nem létező váltókörzetben."

Le lett már írva előzőleg, hogy a magyar oldalon a PZB nincs benne a prioritási listában. Jogosan, mert a MÁV nem üzemeltet ilyen vonatbelyásolást. Átléptet L0-ba ezért, mert a amivel kijársz nincs STM-EVM, s ha az osztákoknál rendesen lenne projektálva egy feltételes szintátmenet, akkor L0-ból is át tudna léptetni STM-PZB-be. Egyébként meg, ha hagyna L1-ben, akkor is gond lenne, ugyanis Nickelsdorfnál nem megy egyik LEU sem, így nem fogsz ott menengedélyt kapni, szépen override-olhatsz. Na az mennyiben jobb megoldás? Ja persze, az Ausztria, ott elnézzük a hibákat...

 

Egyébként meg le merem fogadni, hogy az L0-ba váltásnál szögelsz le, mert nagyvonalúan megfeledkezel róla, hogy nyugtázás köteles szintátmenet, amit ha nem teszel meg, akkor szépen megállít üzemi fékkel.

 

" miért nem tudja a forgalmista, hogy az ő szakaszán hogyan kell közlekedni (van etcs? nincs etcs? ntc a határátmeneti leírások alapján? tényleg, azok mikori állapotot tükröznek? ha tükröznek egyáltalán valamit?)"

 

Nem értem, hogy mi a problémád továbbra sem, azért nem tudsz ETCS-ben közlekedni, mert az osztrák oldal alapvetően sz** (sz**rabb, mint a magyar), tehát? Megoldás? Izoláld ki a fedélzetet legközelebb, aztán boldog leszel.

 

"és egy kicsit sztem vendégsín hsz-ére is reagálva: miért nincs minden egységesen és érthetően tálalva a partnereknek (mind infra, mind vv számára), hogy azok abból aztán tudjanak úgy főzni, hogy mindenki jól lakjon, és a konyha is nyereséges legyen?"

 

Mi nincs egységesen tálalva? Ha se te, se pedig Vendégsín nem érti, hogy valami nincs forgalomszabályozó üzembe helyezve még (zalai vonal), ami meg üzemben van, azok meg más-más jogszabály alapján épültek (lásd 1-es vonal Kelenföldtől-Hegyeshalomig SRS 2.2.2, Rajka-Hegyeshalom SRS 2.3.0d), akkor mi a fenéről is vitázunk?

Előzmény: kopaszsop (20188)