kopaszsop Creative Commons License 2020.06.05 -1 0 20188

a Hegyeshalom felől Ausztria felé haladó ETCS vonatok ki legyenek léptetve a nem működő pályaszakasz előtt, illetve fordított irányban a Magyarországra belépők rendben fel tudják venni az ETCS üzemet.

 

na, akkor olvass vissza az alapfelvetésemig. áh, inkább segítek:

 

- ausztria felől ntc, hegyes vesz fel rosszul. főleg a randalírozó felé vannak még hibalehetőségek, de szögeltem már le random esetekben a teem vágányokon csattogva és a személy vasain is.

- ausztria felé totál káosz van. ha hagyna L1-ben (vagy tenne át), semmi gond, mert abból az osztrák kiléptet, aztán gyí tovább pzb-vel. de nem, átdob nullába, vagy rosszabb esetben úgy megkavarodik a cucc, hogy ledobja a tüzet a a forgalmi szempontból nem létező váltókörzetben.

 

és itt jön két sokkal mélyebbre vezető kérdés, melyre nem sikerült eddig senkinek válaszolni. lehet, hogy az eddigi pár napban (meg anno már pár éve is, mikor éppen eszembe jut) nem fogalmaztam eléggé egyértelműen? tessék:

 

- miért nem tudja a forgalmista, hogy az ő szakaszán hogyan kell közlekedni (van etcs? nincs etcs? ntc a határátmeneti leírások alapján? tényleg, azok mikori állapotot tükröznek? ha tükröznek egyáltalán valamit?)

- és egy kicsit sztem vendégsín hsz-ére is reagálva: miért nincs minden egységesen és érthetően tálalva a partnereknek (mind infra, mind vv számára), hogy azok abból aztán tudjanak úgy főzni, hogy mindenki jól lakjon, és a konyha is nyereséges legyen?

Előzmény: a Zsóti (20186)