adrienne Creative Commons License 1999.07.02 0 0 36
Hali!
Mindenkit irigylek, aki Horvátországba megy, a világ legszebb tengerpartjai ott vannak szerintem. Én is jártam már egy csomó helyen. Brac szigetét aki teheti ne hagyja ki, vagyis pontosabban Bol-t, ami egy homokos félsziget, egy homokos parttal, amúgy szörfparadicsom, du. 3-kor megjön a szél és akkor gyerünk. Én elég rég voltam ott, de akkor nagyon-nagyon élveztem. Szabad ég alatt aludtunk, tudjátok milyen jó hajnal hétkor tök egyedül a temger kékeszöld tükre mellett ébredni??? Komppal lehet átjutni, Supetarba erkezik a komp, az egy kis halászfalu, aztán onnan asszem félóra Bol.

Tavaly volt olyan szerencsém, hogy három hetet vitorláztam az Adrián, egy barátom charter hajóján. Hát, az az igazi. Mindenféle marinákban kikötni, éjjel a fedélzeten aludni, lágy tengeri szellôre plusz a már említett kékeszöld víztükörre ébredni, na, nem semmi.

Ja, aki teheti menjen el Skradin városkába, ahol a Krka Nemzeti Park található, a Krka folyó egy deltájában. Skradin-ból megy egy kishajó a parkba, van ott egy vízesés, csodálatos. (Ez Zadar és Trogir között található, nézzétek meg a térképen.)
Split-ben is kikötöttünk, és én már ugyan voltam ott évekkel ezelôtt, de most (talán a volt háború miatt) nagyon jó volt ott a hangulat. Rengeteg kiülôs hely, nyüzsřognek az emberek, fiatalok, idôsek, mindenki, szól a zene, stb, stb. Isteni.

Hát ennyit. Mindenkinek, aki megy, nagyon jó utat kívánok. Én is minden évben megyek az Adriára, ha tehetem, többször is, tényleg egy örök szerelem.

Ja, az egyik nagyon jó barátom most jött vissza Murter szigetérôl, imádták, mennek vissza. Aztán ami a motorcsónakozást illeti, azt hiszem kell hozzá vízijártassági vagy micsoda, vezetési engedély, és a hajós srácoktól tudom, hogy az ilyesmit nagyon komolyan veszik.

Üdv: adrienne