Törölt nick Creative Commons License 2020.06.02 -2 0 3635

"Kit érdekelne a Rokoczayak unokája?!"

 

Őkröket biztos nem, de NE HALGASS RÁJUK!

 

 

 

 

Látszólag van igazad, de ha a több generációs családregények megfilmesitésére gondolsz, akkor nincs.

 

Ilyen volt a szerintem szenzációs Katedrális sorozat (sokkal jobb ennél és persze profibb is) kár hogy ebből nem készült el a trilogia másik két kötetének a sorozatban való megfilmesitése. (majd idővel), kb egy fejezet után az ükonokákat és évszázadokkal későbbi leszármazottakat.

 

Jól kell megcsinálni ugy ahogy az első évadot és a nagyszülök városára, cselekedeteire, sorsára támaszkodhat az unokák sorsa ami nem kevesebb izgalmat okoz és ha jó a második évad, őket is ugyan olyan gyorsan megkedvelik.

 

Maga a történelem az ami adja a kalandot és az egyéni sorsok a romantikát, legyen az akár a Horthy éra alatt, Rákosi éra alatt, a Kádárizmusban és végul a mában, izgalmas és végigkövethető hogy formálta a történelem a Torzsákat, Tulipánokat, Rokoczayakat, Csiznadiákat.

 

Csak egy példát irok.

 

Az RTL-en most megy egy másik sorozat a "Mellékhatás" főhőse Dr. Széphelyi. Törkevéseit, céljait, hátterét akár jobban is meg lehetne érteni (persze igy kicsit a háttértörténet más lehetne) ha Dr. Széphelyi helyett Dr. Rokoczay Zoltánnak hivják? 

 

Előzmény: derek (3633)