Törölt nick Creative Commons License 2020.06.01 0 0 7517

https://www.facebook.com/groups/MadeiraUtazas/

Forrás Linda Kajli Bettencourt a fenti face csoportból

 

Itt vannak a hírek, hogy pontosan hogyan fogotk tudni hozzánk utazni Madeirára 2020. július 1-ét követően 🍾🎊💪

  1. az utazást megelőző 48-12 órán belül ki kell tölteni ezt a kérdőívet: http://apps.iasaude.pt/s-alerta/questionarios/viagem/questionario.cfm?l=EN, de ha valaki ezt valamiért nem tudja megtenni, akkor érkezéskor is papír alapon kitöltheti
  2. mindenképp érkezéskor testhőmérséklet mérésen kell átesni
  3. ha a megérkezés időpontjától visszaszámított 72 órán belüli negatív CPR teszt eredményt tud valaki bemutatni, amit hitelesített laboratórium készített, akkor az azonnal továbbmehet. Ha ilyen teszttel nem rendelkezik, akkor itt (madeirai reptéren) kell a tesztet elvégezni érkezéskor a madeirai kormány költségén. A teszt elvégzésére kb 1 órás időtartammal, várakozással kell számítani. A teszt eredménye 12 órán belül készül el, de az alábbiak szerint ezt akárhol ki lehet várni, sőt várni sem kell, hanem lehet nyaralni. A teszt elvégzését követően az utasok továbbmehetnek az alábbi szabályok betartásával:
    1. kötelező távolságtartás betartása
    2. személyes védőfelszerelés használata (EPI vagy PPE rövidítéssel használják, ami a maszkot, kesztyűt jelenti, illetve a kézfertőtlenítő szereket)
    3. egészségügyi szabályok betartása
  4. A regionális egészségügyi hatóság által megadott applikációt kell telepíteni a telefonra, aminek a segítségével követik mindenki mozgását, vagy telefonszám és telefonos kapcsolat útján
  5. Ha valaki pozitív teszteredményt produkál érkezéskor, akkor annak továbbra is karanténbe kell vonulnia az arra kijelölt szállodában a madeirai kormány költségén. 7 nap múltán újabb tesztet végeznek el.
  6. Mindenképp javasolt olyan utasbiztosítás megkötése ami a hazaszállítás költségeit is fedezi. Ezzel kapcsolatosan kérjetek pontos tájékoztatást a biztosítótoktól, hogy mit és milyen összegig takarja, kifejezetten a koronavírusos megbetegedés esetén, különös tekintettel arra, hogy egy repülőjegy utolsó pillanatban akár 1000 euró összegig is terjedhet.