polovcev Creative Commons License 2020.05.31 0 1 205201

Én mostanság kezdek paranoiás lenni, szerintem a csapat (néhány tagja) meg akarja buktatni a belgát. Most attól függetlenül, hogy kedvelem-e vagy sem, tény, hogy gyakorlatilag ő jár a legrosszabbul a kieséssel. 

 

1, Nem titok, hogy azért van annyi légiósunk, mert használható magyar futballistát már megfizetni sem lehet. Az NB II.-ben viszont muszáj magyarokat játszatni, tehát jóval kevesebb mozgástere lesz játékosvásárlás terén. 

 

2, Megvette a klubbot, beleölt egy csomó pénzt- azt most hagyjuk, hogy szerintünk mennyivel kellett volna többet áldoznia-, s még a stadiont is felújíttatta. Erre a csapat kizúg a francba. 

 

 

Mert ne legyenek illúzióink, a játékosok találnak másik csapatot, akár magasabb fizuval is. Lásd Feczesin vagy Andric esetét, akik egészen biztosan nem a perspektíva miatt dobbantottak.  (Ámbátor most éppen ebben sem vagyok már biztos).  Nebojsa is vezet majd még csapatot-legfeljebb jóval kevesebb lovéért a szerb másodosztályban. Viszont ha kiesünk mindegy kiveszi meg a klubbot, a belga bukni fog rajta. Méghozzá nem is keveset. 

 

Nem azt mondom, hogy neki nincs felelőssége a jelenlegi helyzet kialakulásában. Mégiscsak ő a tulaj, ha mást nem is, de a szerbet el kellett volna küldeni a télen. A tegnapi meccs ismét fájdalmasan bizonyította, hogy nincs olyan csapat a mennyeiben, amely ne tudna lazán felkészülni az Újpest elleni találkozóra. Mondjuk én tegnap nyomát sem láttam taktikának, de lehet egyszerűen nem értek a focihoz. Azt hittem összekarmolom magam, amikor azzal szembesültem, hogy meg sem próbálták levenni az érkező labdát, hanem azonnal-egy érintővel- küldték vissza a várdai játékosokhoz. Lábbal, fejjel, ahogy jött úgy szállt vissza a semmibe. Szánalmas produkció. Az edző meg ül a padon és bambul. 

Nem létezik, hogy a padon ne üljön valaki, aki alkalmas lenne valamiféle taktika végig vitelére. Ha pedig nincs, akkor a ráknak igazolunk mindenféle selejtet. Mégis miképpen lehet az, hogy minden félévben jön 1-2 játékos, akik összesen vagy 20 percet játszanak és úgy tűnnek el, hogy még a honlap sem számol be róla? Vagy nincs scout rendszerünk és youtube válogatások alapján igazolunk, vagy a megfigyelőket is seggbe kellene rúgni. 

Írtam már korábban, engem nem érdekel honnan jönnek a játékosok, amig hajtanak és valamivel feljebb viszik a csapatot. Mert lehet itt panaszkodni, hogy túl sok az idegen, de a magyarjaink semmivel sem küzdenek keményebben- tisztelet a kivételnek. Akkor pedig tényleg nincs értelme háromszor annyit perkálni nekik.

 

 

 

Elnézést, hogy elnyújtottam, de tegnap nagyon felhúztam magam és  még mindig fortyogok. Ráadásul biztos vagyok benne, hogy ha bent is maradunk jövőre ugyanez ez a szenvedés vár ránk. Az ilyesfajta stagnáció idővel mindig csúfos pofonnal végződik. 

Előzmény: Skywalker. (205199)