Törölt nick Creative Commons License 2020.05.30 0 0 12387

"Ritkán szoktam veled egyetérteni,"

Persze, mert mindig kiderül, hogy egészen másra válaszoltok, mint amit kérdeztem, mint ahogy most is.:-((

Nem azt akarom, hogy helyettem dolgozzon bárki, hanem információt kérek, hogyan tudom megoldani a problémát magam, nem csak most, hanem hasonló esetekben is.

Tudok mindent a gépről, xp-vel adták ki, majd vista-ra volt frissítés, és kész. Lehet, hogy a cuccok némelyikére nincs új driver, esetleg más néven fut, de kellene támpont, hogy hogyan tovább.

A hardver adatok alapján látható, hogy a webes találatok egy része valami audio eszközt, a többsége faxot vagy modemet mutat, ami katyvaszra utal. Mivel eredetileg HDA modem, így valószínű, hogy a conexant-os megoldások valamelyike lesz a jó, de annál három különböző típus jött.

Az a kérdésem, hogy ilyen esetben mi a megoldás?

Rendben, megnézed a listát, látod, hogy HDA modem. Hogyan döntöd el, hogy a listában lévő típusok közül melyik drivere a jó? (Most azzal ne foglalkozzunk, hogy lehet, hogy soha többé nem lesz szükségem modemre, mert az a múlté. ;)

Azután ott van a többi kütyü is, nagy többségénél a win7 berakott valamilyen 2006-os drivert, feltételezem, ami a win7-ben szerepel, mint univerzális driver. Az én logikám szerint azzal nem kell foglalkoznom, ha lenne hozzá frissítés, win7 update-nek meg kellene találnia.

A lényeges a többi, win7 által fel se ismert eszköz, ott még a típust se tudom, csak annyit, mi a ven és dev kódja. Abból nyilván megtudhatom, hogy mi volt a múltban, ami XP alá lett gyártva.

Hogyan léphetek tovább, kitalálni, milyen hasonló kütyüt kell keresnem, ami win7 alá lett gyártva és azonos driver jó hozzá?

Vagy, ha ez a logika nem jó, akkor mi a helyes logika?


Annak örülök, hogy jó volt a megérzésem és nem mentem bele a driveres programokba, de kétségtelen az egy ötletes megoldás, hogy van egy program, ami végignézi a hardvereket és mindegyikhez ajánl drivert, nem kell egyedileg szenvedni mindegyikkel.

Erre nincsen valóban jól működő, megbízható program?

Mindegyik mögött valamilyen bűnözési vagy kémkedési szándék van?

Ismétlem magam:

Nem azt akarom, hogy helyettem dolgozzon bárki, hanem hasznos információt kérek, hogyan tudom megoldani a problémát magam, nem csak most, hanem hasonló esetekben is.