djuice Creative Commons License 2020.05.28 0 0 5902

Vagy 3 hete volt szerelőnél, akkor azt mondta, pikk-pakk rendbe van minden, a szíjtól kezdve. Olajcserét és féktisztítást is kiszámlázott, utána mondta, ha bármi van, 2 hó gar. és javítja. Kérdeztem ezt a megindulást pár napja tőle, arra mondta, hogy nincs semmi baja, ez ahány motor annyiféleképp jelentkezik. Na most, hát tudja a tököm! Volt pár robogóm, de eddig csak az Agility City csinált hasonlót, mikor felpörgette hidegen magát az automata szívatóval, de standardról azért nem ugrott le, meg mire "lenyugodott", utána azzal se volt gond. De szerintem absz. nem kéne semelyik variós motornak így működni, mert balesetveszélyes. Tulkép. alapjáraton útközben is gáz nélkül gurul így szép lassan, de nekem nem tetszik ez.

Mondjuk a Kymcokon van is matrica ami erre figyelmeztet, hogy hidegindításkor ügyeljünk a megfelelő kitámasztásra a megnövekedett fordulatszám miatt, de pl. a Piaggio Libertymnél sose volt ilyen, pedig az se épp pöty-pöty volt alapjáratilag. Ez a Super 8 meg most nálam tényleg alig szuszog olyan alacsony az alapjárat és már rángat ha rajta ülök is.

A szerelővel így nem is tudom hogy vívódjak, mert nekem meg szerszámom sincs hozzá, amivel szétkapjam a kuplungot stb. Viszont ültem másik Super 8-on is pár hónapja, sőt volt egy 125-ös is alattam, az is ilyesmiket mutatott. Elvileg hogy sportosabb változat, érezni is hogy jobban harapna gyorsuláskor is ez a típus, s hogy emiatt lehet esetleg hogy alapból a szíj feszesebb beállításon van rajtuk, hát nem tudom.

Kicsit már a szerelőben is kételkedem, mert az a féktisztítás is érdekes volt akkor, hogy a defekt miatt ahogy javítva lett gumisnál a kerék most, ki lett ugye véve és simán piszkálni lehetett a dobból kifelé a fékbetét berakódott porát. Így kérdőjeles nekem ha féktisztítót is használt, hogy ki se fúvatta kompresszorral? Érdekes a sztori így, de nem tudom hogy foglalkozzak-e ennyire vele, mert úgy is eladás lesz belőle, a Like mellett nem akarok másik robogót is tartani, s a Super 8-nak eleve jóval keményebb a rugózása, ami nem annyira kényelmes a Like után ahogy kitapasztaltam.

Mi tévő legyek? :(

Előzmény: Szere28 (5901)