rolling Creative Commons License 1999.06.30 0 0 14
Mivel nekem van csillagász végzettségem (is), csak meg tudom erősíteni azt, amit pancho legutóbb írt. De ezzel együtt azt gondolom, hogy amíg játéknak tekintjük az egészet, akár belefér a T.asztalba is, mert kell néha egy kis hülyéskedés. Én is beírtam a "Halakhoz", de tréfára vettem a dolgot. Egyébként nagyon sokan kezdték azzal a mondókájukat, hogy ők nem hisznek a horoszkópokban ill. az asztrológiában. Vannak persze megszállottak, akik a fikciókat rémkomolyan veszik, dehát istenem, sokfélék vagyunk. Ez egy ilyen zavaros század. Telefonon, TV-én keresztül gyógyítás, kozmikus (hahaha) energiák átadása kézrátétellel, vikkendezni, vagy szextúrizmus céljából idejáró kis zöld (vagy 3 méter magas fehér) idegen lények, jósnők újravirágzása, világvége porhintés, stb., stb. Ja kérem, a megroppant istenhit helyett kellenek új vallások, új félelmek.

A baj azokkal van, akik ebben úgy hisznek, mint mások a racionális tapasztalatokban. A tudás-defektusban szenvedő tömegek nem eléggé racionálisak, nincs is rálátásuk a dolgokra, így azokat képtelenek összekapcsolni, a kiragadott "bizonyítékok" pedig elviszik a gondolkodásukat egy kényszeres pályára.
Mindig kifekszem pl. azoktól a társkereső hirdetésektől, ahol a nőci megírja a csillagjegyét, s az ehhez passzoló kizárólagos partnert keres. Hát úgy kell neki!

De mégegyszer mondom, ha könnyedén vesszük a témát, nem olyan vészes. Vannak itt még ennél sokkal rosszabb, igénytelenebb, értelmetlenebb topikok is. Meg aztán - meggyőződésem - a legtöbbje egy-két héten belül el fog tűnni a süllyesztőben.