Kevin Creative Commons License 2020.05.28 0 0 51070

"Bár egy lapinterjúban Karácsony Gergely főpolgármester korábban még arról szólt, hogy nem él vissza a rendkívüli jogrendben különleges felhatalmazásával és minden döntést előzetesen egyeztet a frakcióvezetőkkel, valójában számos döntést egyeztetés nélkül hozott meg – a fővárosi bizottságok helyett.

Ennek „köszönhetően” 2023-ig kerületünkben egyetlen fővárosi tulajdonú vagy kezelésű utca sem lesz felújítva, így nem számíthatunk az általunk javasolt utcák – XVII. utca, XVIII. utca, Rákoskert sugárút, Szabadság utca, Táncsics Mihály utca – megújulására sem, de a Vidor utca meghosszabbítása (összekötve a Cinkotai utat a Keresztúri úttal, ezáltal tehermentesítve Rákoskeresztúrt az átmenő forgalomtól), a Pesti úton a Kaszáló utcánál egy új, jelzőlámpás csomópont kialakítása, valamint a Pesti út északi szervízútjának felújítása sem fog megtörténni annak ellenére, hogy a Fővárosi Közgyűlés tavaly még kötelezettséget vállalt ezek megvalósítására. (Ilyen – hogy évekig ne legyen egyáltalán útfelújítás – még a Demszky-érában sem történt!)

Karácsony Gergely választási programja még így szólt: „Budapest mindenkié!”, és olyan városról álmodott, ahol „a döntéseket értünk hozzák és ahol minden budapesti érzi, hogy számít.” Nos, egy év sem kellett hozzá, hogy rádöbbenjünk a valóságra…"

Forrás: Horváth Tamás FB oldala