tfe_tng Creative Commons License 2020.05.26 0 0 73005

> Ez után a fogyasztók ellátása visszaáll a hálózatra.

Valamiért arra emlékeztem, hogy ha nem elég a termelés akkor csak a hiányzó részt veszi a hálózatból. Mondjuk az, hogy ez csak két percig igaz, eléggé megborítja az egész elméletet, mert csúcsigényre kell(?) méretezni, viszont ahhoz kellene egy böszmenagy bojler, hogy a felesleget tárolja. 

Ránéztem a grafikonjaimra, nagyjából a villanyszámlám 15-25%-át tudnám ezzel a rendszerrel megspórolni. (mert napközben tipikusan senki nincs otthon)

Ne haragudj, de abszolút nem látom semmilyen formában sem a gazdaságosságát ennek a rendszernek, sem az értelmét. Műszakilag biztos kihívás megcsinálni (de persze sokkal frankóbb lenne ha nem lenne a 10% meg a 2 perc), de ez jelen esetben piacképtelen. Nem csak magyarországon, de szerintem még a szlovák (sokkal kevésbé kedvező) környezetben is. 

Persze ez csak az én magánvéleményem, ettől még lehet sikeres a termék, de erre nem mernék komolyabb összegben fogadni. 

Ha esetleg lenne valami mért eredmény egy tesztrendszerből, akkor össze lehetne hasonlítani és kiderülhetne hogy ki/hol téved. 

Előzmény: _CaiSei_ (72982)