advocatusdiaboli Creative Commons License 2020.05.26 0 0 373622

Te meg azt nem érted, amiről én beszélek...

A kvantum-mechanika nem csinál - jelenleg még - mást, mint leírja a kvantummechanikai jelenségeket. Kevés kivétellel az okokat nem tudja megmondani. Egyszerűen nem tudjuk, miért viselkednek így részecskék, nem tudjuk megmondani azt sem, miért lehetséges, hogy elvileg tetszőleges térbeli távolságban lévő részecskék kvantum-összefonódás állapotában legyenek, felülírva a relativitás-elméletet is (elméletileg egymástól több milliárd fényévre lévő összefonódott részecske is szinkronban maradhat, és ezzel valós időben információt cserélhet).

Egyértelmű, hogy a téridő valós felépítését, működését még nem ismerjük megfelelően, mert ezt a jelenséget mérni is tudjuk, meg is tudjuk jósolni, valószínűleg nemsokára akár fel is tudjuk használni - de valóban megmagyarázni nem tudjuk.

 

Ahogy egyébként nem tudjuk egyelőre megmagyarázni a gravitációt sem. Pontosan le tudjuk írni, ismerjük a szabályszerűségeit, precízen számolni tudunk vele - NEM ÉRTJÜK AZ OKÁT. Megint csak azért nem, mert nem ismerjük még eléggé a téridőt.

 

Te ellenben végeredményben azt állítod, hogy márpedig mi már mindent IS tudunk... Hát, nem...

Előzmény: Platon (373620)