tamáspapa
2020.05.25
|
|
0 0
3596
|
Sziasztok!
Ezt a beírást egy másik kerítéssel kapcsolatos topikba írtam az előbb, aztán vettem észre, hogy ott 2012 óta nem volt forgalom, tehát behalt, Ezért ide másolom:
Nem találtam olyan topikot, ahol kapu oszloppal kapcsolatosan találhatok segítséget. Kaput tervezek és a fő problémám az, hogy mi a jobb választás: 9x9 cm-es faoszlop vmelyik nagyáruházból, vagy zártszelvény, megfelelő méretű. A faoszlop betonba helyezésének vannak-e hátrányai túl azon, hogy valszín rövidebb az élettartama, mint a vasnak. Ha megpörkölöm és bitugéllel lekezelem a földbe kerülő részt, a szabadban maradót meg rendszeresen kezelem fakonzerválóval, vagy lazúrral, akkor az élettartam hosszab lehet. Egy ilyen faoszlop (fenyő, 9x9cm es keresztmetszet és 180 cm-es föld feletti résszel) milyen súlyú kaput tud megtartani jelentősebb elhajlás nélkül? Fordítva: 25 kg-os kapuszárnyhoz (170x170 cm-es méretben) ez elég-e, illetve ha zártszelvény oszlop lesz, akkor milyen méret / falvastagság bírja ezt meg normálisan? Pl 80x80x3-as, vagy 4-es? Kell-e 100x100-as? Szóval: fa vagy vas és milyen méretben? Köszi, szép napot
|
|