bcrich1994 Creative Commons License 2020.05.25 0 0 44746

A nálam tapasztaltabbak tanácsára adj majd természetesen, de hogy megnézzem a fejlődésem, felvetem az én meglátásaim nagyjából. Továbbá nekem is lennének kérdéseim a végén.

A 3 ágat ami a vezérrel igen erősen konkurál, én biztosan levágnám, és akkor zöld utat kapna a vezér, tudná a dolgát, erős impulzust kapna felfele (teljes fény, bokrosodást talán gyengíteni benne?).

Nagyon sok az ág lejjebb is, elég nehezen kivehető 1 szemszögből, hogy mi merre megy, de sok helyen látok egymásra növő ágakat, próbál néhány kijönni és felfele törni az ágakat keresztezve.

Néhány erősebb, és megfelelő szögben kifele állót hagynék meg.

 

Látva a szép fáidat, az lenne a kérdésem, hogy kisebb, frissen ültetett konténeres fáknál kell-e hagyni befele növő rügyeket, vagy elég hagyni akár 1 rügyet, ami tovább viszi az ág növekedését megfelelő irányban kifele, vagy 2-3-at is kéne hagyni, elágazásba?

Tehát összességében, az lenne a cél jelenleg egy kisebb fánál, hogy az ág menjen kifele, de ne legyen rajta jobbra balra befele hajtórügy, amiből kisebb ágacskákat nevel ebben az évben?

 

 

Előzmény: 55judit (44744)