Hepci Creative Commons License 2020.05.25 0 0 25951

A Delizia a hülyéknek (gazdag hülyéknek) van kitalálva, és ezekből szerencsére van elég, úgy tűnik.

Gourmet, magas minőségű terméket talán lehet benne találni 5 darabot, minden más túlárazott, legfeljebb a szupermarketekben nem forgalmazott márkától származó, de pont olyan minőségű cucc.

Éttermi szempontból igen érdekes, hogy a nagyterepjárós arcok nyilvánvalóan szeretik pl. a Trattoria Toscanát, a tulajdonos által a fiának nyitott olasz éttermet a Hegyvidék Központban mégse tartották el.

A fine dining nem feltétlen a budai gazdagok hobbija, ennek ellenére az is érdekes, hogy pl. a Tanti az igen jó és olcsó ebédmenü idősávjában is alig talált vendéget, míg az alagsorban levő halas igen középszerű és túlárazott tengeri fogásaira, komfort nélküli körülmények között is volt és van kereslet. Én pedig ott akkor se vágynék enni, ha ingyen lenne a kaja.

Tehát a gazdagok jelenléte és a rájuk pecázó boltok életképessége között nincs nyilvánvaló összefüggés. A posta melletti sarokban levő atomdrága ruhabolt megél valamiből, a lifttel szemben nyitott, atomdrága "hajós" vacakokat kínáló divatüzlet pedig bekrepált. Pedig yachtos csávó és tipegő luxusműnő aztán van bőven a Hegyvidékben, mégse köllettek nekik a 40000 forintos shortocskák.

Előzmény: Mazsola0070 (25949)