Alpári Gnác Creative Commons License 2020.05.25 0 0 448

Mert igaz ugyan, hogy Sanyi-doktor tök-illegálisan árulja saját-zsebre a kórház tablettáját

 

Teljesen indifferens a sorozat szempontjából, de Sándor doktor nem árulhatta a kórház tablettáját, mert az a tabletta, mint többször elhangzott illegális, így a kórház sem birtokolhatja azt.

Nem, az csak úgy volt neki a fiókban és ebből a szempontból az ára sem annyira elrugaszkodott, ha azt vesszük, hogy egy hagyományos illegális abortuszt vált ki, aminek az ára egy magánkórházban ennek a többszöröse lehet.

 

Anna egyébként valóban visszataszító karakter, én abban bíztam, hogy lesz valami fejlődési ív a személyiségében, de ez egyelőre nem látszik.

Talán két résszel ezelőtt mondta neki az anyja, hogy állandóan problémákat generál maga körül, majd nem a megoldásukra törekszik, hanem odébb áll, aztán kezdi elölről.

Az ózdi főnökével való konfliktusára sem az volt az egyedüli megoldás, hogy szétver a fején egy sörös korsót.

Ez az a típus, aki egyáltalán nem érti, hogyan működik valójában az őt körül vevő világ, hanem csak tör-zúz maga körül és közben állandóan vérig van sértve.

Az ilyennek mindenki faszfej: a férje, a főnöke, a doktor, a rendőr, a postás, kéményseprő...

 

Zoltánt sem értem.

Mikor jut el odáig, hogy az egyetlen megoldást választva végre elmenjen a rendőrségre?

Oké, orvosi műhibát követett el, de ez az esetek túlnyomó többségében teljesen veszélytelen az azt elkövető orvosra nézve, ráadásul az életveszélyes fenyegetés ügyétől tökéletesen független.

Most már lényegében mindenki tudja, hogy elbaszta és csak tapossa maga alatta a futóhomokot, szerintem most majd megpróbálja megöletni Annát Ludmann-nal.

Bármilyen módon, akár a felségén, akár más, nyilván meglévő kapcsolatain keresztül feltűnés nélkül bevonhatná a hatóságot és pillanatok alatt le lehetne kapcsolni a tenderkirályt, mert az is indulatkezelési problémákkal küzd és óvatlan is, mert a gengszterek a fellépés erejével dolgoznak, nem is kell bántaniuk senkit, elég ha mindenki elhiszi, hogy megtennék.

 

Berta se sokkal jobb, mert már régen egyértelmű, hogy nagy bazmeg van a férje körül, de a legkevésbé se foglalkozik vele, úgy tesz, mintha elhinné a legkényelmesebb hazugságokat is, csak mert ő is gyereket akar és egy jó házasság látszatát fenntartani, miközben még csak közös témájuk sincs.

Tulajdonképpen éppen olyanok ők, mint Karcsi és az aktuális baszópajtija, pont ugyanazt csinálják: néha dugnak, közben meg elbeszélnek egymás mellett.

 

Tényleg olyan ez a sorozat, mint a Fargo.

Az eredeti film is, de a sorozatok fokozottan arról szólnak, hogy teljesen normális átlagemberek belekerülnek egy necces szituációba, ahonnan megpróbálják kiokoskodni magukat, de mivel ez nem az ő pályájuk, egyre mélyebbre merülnek a szartengerbe és a végén bele is fulladnak.

 

Csak a Fargoban azért még az esendő emberek között is voltak szimpatikusabbak, itt lényegében minden szereplő az egyetlen Móni kivételével utolsó szar alak.

 

Ilyen az általam már hivatkozott Utódlás az HBO-n, csak az baromi jól van megírva.

Előzmény: GPS (435)