Fél éve van a családban egy új 508-as, 1.5HDI, 130 Le, sedan. Céges autó, így nem magunknak választottuk, ezért nem mindenben felel meg az igényeinknek. Két kisgyerekünk van, mindkettő gyerekülést használ még és ez okozza a problémát.
A gyerekek beültetésekor sokszor odaverjük a fejüket a szűk ajtónyílás tetejéhez. Rettenetesen kicsik a hátsó nyílások, alig férünk be a becsatolásukhoz, gyakorlatilag át kell hasalni a gyerekeken, hogy elérjük a csatot, ami ráadásul nem felfelé néz, hanem kb. 45 fokban előre felé döntve, így alig lehet beletalálni. Kínunkban már azt a módszert alkalmazzuk, hogy a jobb oldali ajtóban hasaló szülő csatolja be a túloldali csatot (mert ő legalább látja) és viszont.
Az ablakoknál nem fütyül a szél, azért arra kíváncsi vagyok, hogy a nyitáskor fél centit lehúzódó ablakok automatikája mennyire lesz időtálló.
Elöl nagyon jó ülni benne, vezetni is kellemes, a motor mérete, ereje, dinamikája ízlésfüggő, nekem kicsit kevés, elég lustácska ez a motor az automata váltóval, nyilván lehet erősebb motort is választani. Viszont az elmúlt 2 hónapban a dugó nélküli, akadálymentes bp-i forgalomban 4,8 l volt a fogyasztása, normál viszonyok között azért ez inkább 7 liter volt. Szép, kellemes kül- és belterű, karakteres megjelenésű kocsi, meg szokták nézni. A műszerfal gondolom megosztó: kinek öncélú parasztvakítás, kinek XXI. századi, innovatív megjelenésű. Nekem tetszik, bár én el tudnám viselni az analóg óracsoportot is. Jól vezethető, de azért én jóval férfiasabb autónak érzem a kombi C5-ösünket a 2 literes motorjával, a család igényei szempontjából pedig össze sem hasonlítható a kettő. Ha kicsit nagyobbak lennének a gyerekek, elgondolkodnék egy kombin, erősebb motorral. Korábban volt egy másik 508-asunk az előző széria ráncfelvarrott korszakából, az kicsit kényelmesebb volt, szerintem ezzel a nagyon alacsonyra vett kasztnival némileg túlzásba esetek a franciák, vagy nagyon más igényű autósokra pozicionálták át a típust.