Mr. Hadley Creative Commons License 2020.05.23 0 0 7515

Ügyes.

 

A helyi főkutya azt nyilatkozta hogy a covid miatt napi 8 millió eurót bukik a sziget és ennek a fele jön a turizmusból.

Ez helytálló összegnek tekinthető mert ha a napi 4.000-es beutazó számot és az átlagos hét vendégéjszakát nézzük, akkor az napi 140 euró körül megáll turistánként. Nos ebből az első fél napot érdemes beáldozni, ráadásul a lakosság irányába is tudják lengetni a "mi mindent megtettünk" zászlót.

Ez az Eduardo Jesus a Makaronézia legokosabb embere. A július elsejei dátum elég késői, lehet hogy akkor már nem is kell, így költség sem generálódik, vagy ha igen akkor sem sokáig. 

 

Viszont lehet rá tervezni, és ezzel fognak is az emberek élni. Az azori azt hiszem még fizetős, a kanári meg még mindig vonaglik, ők még az ujjaikat számolják, hogy meddig tudnak túlélni.

 

Hogy a 8 mila másik fele miből van azt a fene se tudja. Tuti nem orchidea meg madeira bor.

 

Evidens, hogy egyes társadalmi csoportok az elzártságot tartják tuti biztosnak, de gondolom ezek nagyobb része fix jövedelemmel rendelkezik - például nyugdíjas, vagy "szigetfüggetlen" otthonról dolgozó. Ők majd akkor kezdenek el reklamálni, amikor a kieső valós bevételt elfedő Európai Uniós segélyek, akármilyen hitelek, állami manipulációval juttatott pénzek inflálódnak és bizony eltűnik a boltokból a megszokott árszínvonal és egy egyszerű hétvégi vásárlás pont kétszer annyiba fog kerülni mint egy hónappal korábban.

 

Szóval Madeira jól csinálja.

 

Előzmény: Törölt nick (7514)