Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 1999.06.27 0 0 75
Kedves Korovioff!

A szarevés felismerésében mondhatni szakértő vagyok. :)) Az előző hozzászólásomban én is el akartam sütni egy obszcén hasonlatot, de visszatartottam magam. Úgy látszik, mégis van rá közönségigény. Hát legyen. Szerintem a VIP-szolgáltatásokkal úgy van az ember, mint az anális szexszel. Aki soha nem próbálta, undorodik tőle, aki meg kipróbálta, az meg esküszik rá. ;)

Szerintem aki tíz százalékos kamatra és tizenöt éves futamidőre többmilliót vesz fel, azt nem megvesztegették, hanem csőbe húzták. Számolni még egy VIP-nek is illik tudnia.

Ettől függetlenül igazad van abban, hogy nehéz meghúzni a határt a "normális" VIP-kedvezmény és a megvesztegetés között. Az etikus működésre valamit is adó komoly cégek (pld. a Lockheed-Martin, hehe) részletesen szabályozzák, hogy az alkalmazottaik és tisztviselőik milyen összeghatárig fogadhatnak el ajándékokat, mekkora érték fölött kell bejelenteniük a megfelelő ellenőrző testület számára, és mi az, amit tilos elfogadni. Innen lehet tudni, hogy mi a korrupció és mi nem egy magát etikusnak tartó cég standardjai szerint.

Egy politikus vagy más közéleti szereplő számára ilyen értékeket nem lehet előírni, de egy profi politikusnak azért "illik" éreznie a fokozatokat. Az biztos, hogy még egy politikus számára sem írhatjuk elő, hogy soha semmiféle kedvezményt nem fogadhat el, ha feddhetetlen akar maradni. Értelmetlen is lenne.

Kedves speaker!

Nem felejtem el. A Postabank valóban korrumpálásra is alkalmazta a VIP-hiteleket a politikusok és más személyiségek egy részénél. A többieknél viszont normális marketingeszköz volt. Én azellen tiltakozom, hogy a lista nyilvánosságra hozásával inszinuáljanak egyébként tisztességes és nem korrumpált polgárokat (üzletembereket, művészeket, sportolókat stb.) is.

A jobboldal politikai kultúrájára azért ne fogadj nagy összegekben. Én sem tenném ugyanezt a baloldal esetében. :)

Kedves Trebitsch!

Ha jól értelek, normálisnak tartod, hogy a nagybetétesek, az üzletemberek, a sportolók, a művészek, valamint a kőfaragók és balett-táncosok kaphassanak VIP-kedvezményeket, de a politikusok és az újságírók nem. Akkor már értem, hogy rezső miért tiltakozik, ha leújságírózzák. :)

Ami a brit pénzügyminisztert illeti, vele ugyanaz történt, mint itt Herényivel, Csihával és Naggyal. Lemondott olyanért, amit el sem követett. Dehát mit tehetett szerencsétlen belga mezőgazdasági miniszter is a dioxinos csirkékről?

Kedves HAME!

Nem jól értetted. Én azt mondtam, hogy Herényi (is) egy nagy marha volt, hogy lemondott. De a marhasága miatt nem kéne a jobboldali sajtónak rögtön mennybe menesztenie és erkölcsi piedesztálra emelnie.

Tudod, mi az az SI-faktor?

Diolen Mobi