Ati_66 Creative Commons License 2020.05.21 0 0 206823

Jól összeszedett írás,tetszett.

A 206817 hsz-ben nem is az %0-es értékre szántam a hangsúlyt, hanem a két teljesen különböző módszerű kalkuláció (nyugalmi HRV adatok a Polar esetében és  sport tevékenység alapján a Garmin esetében)  azonos eredményére :-) 

Ez a mondat kíváncsivá tett

"Szabadidő-sportolók esetében a 8-12 percig fenntartható maximális intenzitás lesz megközelítőleg a VO2max értékhez tartozó intenzitás."

Megnéztem a CC-s tesztfutásom adatait és nálam ez nagyon nem igaz. A teszten nem futottam a maximumig, nem értem el a cikkben is említett maximális O2 felvételi platót. Ennek egyik oka az volt hogy életem első és azóta is utolsó futópados futása volt, így a nagyobb tempón már bizonytalan voltam esett szét a mozgásom, a másik, hogy a doki mondta Ő már minden adatot megkapott ami az értékeléshez szükséges addig futok amíg bírom, én meg úgy gondoltam, minek törjem magamat össze feleslegesen ha elesnék, így megálltam. (meg fáradtam is egy kicsit :-))) )

Szóval az elért max O2 felvétel tempója 3:49 volt, amit sem akkoriban sem most,  sokkal jobb formában, nem sikerült még 1km-en keresztül sem tartanom, nem hogy 8-10 percig, pedig az akkori formámhoz képest gyorsabb vagyok, de ennyire még nem :-).

Előzmény: omilost (206822)