advocatusdiaboli Creative Commons License 2020.05.20 0 2 373299

B+ hagyd ezt abba... A tömeggyilkosság az tömeggyilkosság, az elnyomás és aljasság az az, ami.

Te meg egy zérus vagy, összemosol mindent, az egyik gaztettet egy másikkal akarod kimagyarázni. Pol Pot Kambodzsájában agyonverték-agyonlőtték az idealista-kommunista egyenlősdi nevében a lakosság kb: egyharmadát - HOZZÁD HASONLÓ FLÚGOS MEGSZÁLLOTTAK. De te ezt is ki tudtad anno magyarázni, meg jöttél azzal, hogy "más is mit tett" - az is elítélendő volt.

 

Ugyanaz mint a narancstrollok örökös "de a szocik is loptak" magyarázkodása - az sem volt helyes, és a akkor nem tartottuk elfogadhatónak - akkor most sem tarthatjuk annak. De rendre kiderül, rólad is, másokról is, hogy valójában nem a tettet, hanem a személyt-célt-ideológiát helytelenítitek, ha ugyanazt a gazemberséget egy nektek szimpatikus valaki, vagy egy szimpatikus ideológia nevében követik el - akkor már végül is elfogadható...

NEM AZ, és sosem lesz az, és PONT.

 

A mostani EU-s irányvonal meglehet, nem tökéletes, vannak hibái - de alapvetően hagy élni, hagy félreállni, ha nagyon nem tetszik, akár ki is húzhatod magad belőle (kivándorolhatsz bármikor Észak-Koreába, Kubába...). Fordítva meg sosem volt igaz, az általad idealizált rém-rezsimek rabszolga-alattvalóként bántak mindig polgáraikkal, te mégis képes vagy teljesen komolyan azt hazudni saját magadnak, hogy akkor voltál szabad, és most elnyomott...

 

A valóságban csak egy idősödő, sikertelen ember frusztrációja tör belőled elő, aki gyűlöli azt a világot, amelyben - valójában saját hibájából - nem lett belőle az, ami szerinte kellett volna, hogy legyen. Többre tartod magad minden egyetemi professzornál - miközben még leérettségizni is csak komoly hátszéllel, felnőtt fejjel, levelezőn/estin tudtál az "átkosban" (mind tudjuk, mit ért az...).

Törődj bele, hogy a vélt hibák 9x%-a a te készülékedben van. És ezen az sem változtat, hogy az a pár százalék, amire joggal mutogatsz, az valóban hiba. Igen, ez a szisztéma is problémás, de az a másik, amit ájultan idealizálsz - az még tízszer rosszabb volt.

Előzmény: zöldkomcsi: (373298)