Szipolykaa Creative Commons License 2020.05.20 0 0 95337

Sziasztok!

 

Dilemmában vagyok. Pontosabban tanácstalan.

 

A házunkhoz egy bekötőút vezet, mellette egy kb fél méter széles földsáv, majd pedig egy fakerítés (a szomszédé). Próbálkoztunk talajtakaró növényt ültetni, de a szomszédból átmászó podagrafű átvette az uralmat. A baj az, hogy nagyon utáljuk... Menne tovább a mi ágyásainkba, a föld alatt méteres csápokkal és gyökérnyúlványokkal terjed, és alig-alig reagál bárminemű gyomirtóra. Ezért úgy döntöttünk, megpróbáljuk a lehetetlent, és felszámoljuk. Hetente kétszer kapta a gyomirtókat (többfélét), és most nekiestünk ásóvillával. Talán sikerülni fog megszabadulni tőle, legalábbis addig, míg újra át nem jön.

 

Legjobban azt szeretnénk, ha semmiféle növény nem nőne ott. Van egy több részből álló, szép nagy kertünk, nem okoz nagy törést, ha az út mellett éppenséggel mondjuk kövek vannak.

Csakhogy: Jó lenne, ha nem tudna a podagra megint átmászni. És a köveket se tudom úgy leszórni, hogy ne guruljanak át a szomszédba (helyenként eléggé roncs a kerítés, alja pedig eleve nemigen van).

 

Erre a két problémára kellene valami megoldás, HELP!!!!!!

Lehet kapni nagy vödrökben bitument, de a férjem nem engedi, azt mondja, barbárság (mondjuk igaza van). Meg hát jó lenne vízáteresztő, mert arra megy a csapadékvíz.

Iszonyatosan kemény a talaj, nem tudom, hogy lemezszerű elválasztót bele lehet-e nyomni.

 

Arra gondoltam, hogy 1. Leterítjük agrofóliával, után 2. Ha lehet kapni L-alakú idomokat, amiket leteszünk, hogy elhatárolja a szomszédtól, és 2. az így kialakult vályúva töltjük a köveket.

 

Szerintetek? Vagy van jobb ötlet? A második képen gyönyörűen látszi, mi a gond...