Csekk Creative Commons License 1999.06.25 0 0 310
Kedves Rolling
Ha megszólitásodban a "fiúk" -kal a korodra utalsz, megnyugtatlak nekem is vannak unokáim:)))
Azért fontold meg ennek a bizonyítéknak az erejét:
Aztán vesd egybe az egyiptológusok hipotézisével, mert ugye azon nem vitatkozhatunk, hogy az egyiptológia az jórészt leleteken nyugvó hipotéshalmaz (csak).
John Anthony West" már 1937 ben kétségbe vonta az Egyiptológusok IV dinasztiához való kötődésének jogosságát.
De a "Serpent in the Sky" cimű munkájában szó szerint is kijelenti:
Ezt írja:
" Nyilvánvalóan egy nagyszerű civilizáció előzte meg az Egyiptomon végigsöprő vízmozgásokat, ami ahhoz a feltételezéshez vezet, hogy Gizától nyugatra, sziklába faragva létezett már a Szfinx. - Az a Szfinx, melynek oroszlánteste, a fejét kivéve, a vizerózió tagadhatatlan jeleit mutatja."
Robert Schoch profeszor, a Bostoni Egyetem geológusa, a kőzeterózió specialistája, aki kulcsszerepet játszott West bizonyítékának igazolásában, nemcsak, hogy igazolta, hanem az Amerikai Geológus Társaság 1992-es kongresszusán meg is győzte szakmabeli tudóstársait erről. Schoch leleteit egy sokkal szélesebb és eklektikusabb közönségnek is, (többek között egyiptológusoknak is) bemutatta az Amerikai Tudományfejlődési Társaság 1992 -es éves közgyűlésén.
(AAAS éves közgyűlés, 1992: vitatéma: Hány éves a Szfinx?)

A fenti közgyűlésen "Schoch" az alábbi szavakkal sommázta mondanivalóját:
"Köztudott, hogy a Szfinxet körülvevő üreg gyorsan, mindössze évtized alatt feltelik homokkal a Szahara sivatagi viszonyainak következtében, s ennél fogva időnként ki kell ásni a homok alól. És az ókorban is ugyanez volt a helyzet. Mégis mennyire drámai pusztulás látható a Szfinxet körülvevő partoldalban..... Hogy érthetően fogalmazzak, a Szfinx testén és azt körülvevő árok falán látható súlyos erózió egy sokkal korábbi periódusból származik, amikor több csapadék volt a területen, nedvesebb volt az éghajlat, egyszóval rengeteg eső esett a fensikon"
továbbá:
".......Nem azt mondom, hogy a Szfinxet az atlantisziak, vagy a marslakók építették. Én csak követem a tudományt oda ahova elvezet engem, és ahhoz a konklúzióhoz vezet, hogy Szfinxet jóval előbb epítették, mint azt korábban gondolták......"
Schoch óvatosan valahová minimum az i.e. 5000 és 7000 közé teszi. (a neolitikus szubkluviális korba)

Ez a geológia tudományos bizonyítéka arra, hogy a szfinx üregét legalább 7000 éve mélyítették az alapkőzetbe.
Az, hogy a gizai fensíkon található építményrendszer szorosan egybetartozik, azon azt hiszem nem is lehet vitatkozni.
Én speciel a tudományoknak hiszek!
Az egyiptológia ebben nem egzakt.
A piramisok pedig nekem is 25 éve a hobbym.

Udv:
Csekk

Előzmény: DcsabaS_ (306)