Zeffar Creative Commons License 2020.05.19 0 0 33283

Üdvözlet Tisztelt Fórumozók!

 

Első körben érdeklődni szeretnék hogy közületek látott-e már ilyet valaki életében, illetve játszott-e már vele?

https://www.youtube.com/watch?v=qZAUNxtB4R4

https://www.youtube.com/watch?v=aV41fonkhFo

 

Én még gyerekkoromból emlékszem rá. A lakhelyünkhöz közel volt egy szórakozóhely, amiben volt félkarú rabló, vagy régi póker játékautomata képcsöves képernyővel és „8-bites grafikával” (nem tudom, emlékszik-e még rá valaki):

https://www.youtube.com/watch?v=SgPU1TzrIQM

 

Akkoriban még nem tiltották meg a gyerekeknek, hogy bemenjenek az ilyen helyekre, ráadásul nyáron még fagyit is árultak. De nem is a fagyi miatt mentünk be elsősorban, hanem a FLIPPER és a BILLIÁRD miatt. Ezen a helyen találkoztam életemben először ezzel az „érme lökős” játékkal.

 

(Aki nem ismerné: Egy nagyon egyszerű kis "szerencsejáték" aminek az a lényege, hogy egy ember bedob egy pénzdarabot a többi pénzdarab mögé. Sokféle gép és sokféle módozat létezik, hogy az adott ember a bedobott pénzt nagyjából hogyan tudja „irányítani”, hogy hova essen az érme. A játék fizikája rendkívül egyszerű. A beesett érmét a toló mechanizmus előretolja, az érme pedig a többi érmét tolja előre. Ha az embernek szerencséje van, akkor az érme több másik érmét is előretol ami a platform pereméről kiszorítva leesik, így tud nyerni a játékos.

 

A játéknak (mint az összes többi szerencsejátéknak) a „hátránya”, hogy általában csak a legnagyobb címletű érméket lehet bedobni (nálunk gondolom csak 100 és 200 Ft-ost, ha létezne ilyen gép), másodsorban a gép pereme (ahonnét az érmék lepotyognak) úgy van kialakítva, hogy az nem lefelé, hanem felfelé ível. Ezért egy ilyen – a videón látható – pénztorony vagy hasonló torony emiatt nem kifelé, hanem befelé dől. De ettől függetlenül még mindig jóval nagyobb a nyerési esély, mint az előre beprogramozott gépek esetében (itt tényleg a "vakszerencsén" múlik minden).

 

Viszont nekem már pusztán azért is tetszik ez a fajta „nyerőgép”, mert itt nem egy előre beprogramozott számítógépes nyerési rendszer van, hanem itt igazából a jó időzítés és a fizika törvényei irányítanak (a szerencsén kívül).

 

Nem vagyok „játékfüggő” vagy hasonló, de olyan jó volna kipróbálni egy ilyen gépet.

 

Vagy bármilyen más olyan „nyerőgépet” ami nem a „betáplált, számítógépes nyerési arányokra”, hanem pusztán a „fizika törvényeire” támaszkodik (márhogyha volna ilyen – főleg idehaza).

 

Nem is elsősorban a "nyerés" miatt, hanem a "játék öröme" és az "izgalmi faktor" miatt. Engem csakis ezért érdekelne.