Tisztul_A_Visztula Creative Commons License 2020.05.18 0 0 232796

Fura, de a 2 kolléga után az egyik fiam miatt nekem is trekking vagy cross trekking bringában kellene segítség. Miután a gyerekkori bringáit valamikor 13-14 évesen kinőtte, nem nagyon akart bringázni. Most sikerült a pandémiában 21 évesen olyan élethelyzetbe kerülnie, hogy párszor mennie kelljen bringával.

 

Tehát máris kell egy gépmadár. Egyszerűen mert jó olyan 20-40 km-eket néha gurulni, meg nosztalgiából néha a járdára felugratni.:-) Egyébként ez utóbbit komolyan akarja, de fontosabb a könnyű haladás, ezért az MTB szóba sem jöhet. Szóval egy olya trekking kellene, ami van annyira strapabíró, hogy minimális baromkodás is beleférjen.

 

Másfelől én az országúti és a rekumbens kategóriát ismerem jobban, a trekkinget csak annyiban, hogy 8 éve nem akartam kockáztatni, ezért vettem magamnak egy KTM Life Road-ot, durván 180e Ft-ért.

 

Most a fiam nem akar ilyen drága bringát, mert mi van, ha mégsem használja ki. Én azt mondtam neki, hogy elállna, illetve azt, hogy próbaképpen a Neuzer termékeit nézze meg, meg a KTM-ét. Utóbbi vsz ugyanolyan felszereltség mellett messze drágább, de legalább lássa, hogy mi a stájsz.

 

Meg a Decathlont is mondtam volna neki 1 hónapja, mert ott legalább könnyű kipróbálni a bringákat, de akkor az zárva volt. Ezért kinézte a legolcsóbb Neuzert, azt hiszem 85e Ft-ért.

 

Az a kérdésem, hogy a Neuzer, Decathlon márkák, Gepida, Kelly négyesből a fenti paraméterek mellett is mind a 4 oké lehet? Vagy nem?

 

Illetve konkrétan melyik típusok és/vagy összegsáv, ami ideális volna nekünk? Ami alá ne menjünk, mert olcsó húsnak híg a leve? S aminél több meg tényleg felesleges volna?