Törölt nick Creative Commons License 2020.05.16 0 0 9691

Az összevissza szaladó csíkok általában földhurok vagy induktív beszedett zavar eredményei.

 

A tévé mennyire földelt, mi van MÉG a gépen kívül beledugva, a gépet földeli-e valami, pl régifjta nagyházas 1541, 1551...stb..

 

Itt kell kezdeni, aztán van olyan TV, szuper érzékeny, több száz kiloohmos a bemenet, mert az IC lábat kilógatta a a gyár, aztán neki jó az úgy. Ez szabálytalan, 75ohm körül van a szabványos videókábel impedancia. Hosszabb kábelt ilyenkor le kell egy ellenállással zárni, (ha a födlelési témán túlvan az ember), és nem egyszer "csoda" történik.

 

A gép és a táp állapota sem mindegy, meglepően brummos 5volttal is elműködnek ezek a gépek, de a brumm az rákerül a védeojelre is. A digitális TV-k analóg jelfeldogozása szuperérzékeny, pl a feketeszint megfogás is olyan,a legkisebb tüske, piszok, szint hullámzás, akármi, látszik a képen, mert a digitális áramkör ezerszer gyorsabb mint  a tényleges jel, ha "jön valami a vezetéken", meggyőződése, hogy az okkal jön, meg kell jeleníteni.

Ez egy pal tévé minőségű kalandfilm közben esetleg nem is zavaró, egy álló digitáis képen viszont borzalmas.

 

 

A digitális zajokkal, órajelekkel, átszűrődő túllövéskkel, "elkenésekkel" ekkor sincs mit csinálni, ezek a videochip és a gép belső zajai..aki majdnem tökéles képet akar, az megépíteti (megveheti) a valamelyik kompenzáló cuccot, aztán betekergeti  a saját tévéjéhez.

 

Vagy modern FPGA pluszi, és nincs analóg kép, nincs zaj, nincs küszködés.

 

 

Előzmény: MMSZoli2 (9689)