bbnet01 Creative Commons License 2020.05.15 0 0 235

Szia!

 

RRM800. Vegyesek a tapasztalataim, de a hátrányait inkább abban látom, hogy random gép.

Az, hogy "mindig más irányból nyírja a füvet az direkt jó a fűnek, sőt a vonalakat sem látja az ember." az full marketing bullshit. 

Valamit ki kellett találniuk, hogy meg-ideologizálják ezt az egyértelmű technológiai akadályt, amit nem tudtak megoldani (adott keretből).

 

Szóval, a random gép hátránya, hogy sokkal többet kell dolgoznia, ahhoz hogy tökéletes eredményed legyen. 

Az előnye viszont, hogy dolgozik is, tehát nekem igazából mindegy, hány órát dolgozik, lényeg, hogy előbb-utóbb le lesz nyírva mindenhol. Maximum az áram fogyasztás különbségei lehetnek érdekesek, de ilyen adatokat nem találtam sehol. (1 töltés mennyibe kerül és az mekkora területre elég - átlagosan)

 

Na.. De ennyi puffogás után a konkrét gépről:

Nagyon durván halk. Komolyan meglepődtem, mondjuk nincs összehasonlítási alapom (más robotfűnyírókkal), de ez tényleg jó. Ha 5-6 méterre van tőlem, már nem hallom a motort. 

A nevében lévő 800-as szám gondolom arra vonatkozott volna, hogy 800m2, de a menüben csak 600-ig állítható. Mondjuk ennek semmi jelentősége, hiszen fingja sincs, merre megy, ez gondolom a munkaórài számát határozza meg.

A menüje tök egyszerű (buta?) PIN kódot kell megadni mindig, majd HAZA tudod küldeni, vagy START-tal elindítani a nyírást.

Időzítője van, beállítottam neki, hogy reggel 9-kor induljon, így MINDEN MÁSODIK nap reggel elindul.

 

A dokumentációja egyébként egy nagy rakás sz.r. 

Például azt sem tudom, hogy az esőérzékelő hogyan működik. Mármint érzékeli az esőt, az OK. De amikor volt 10 csepp eső és vizes lett a gép, utána letörölgettem, és vártam, hogy mit fog csinálni.

De még fél óra múlva is ott volt az ikon, hogy eső van, ezért nem indult. Mondjuk egy ki-be kapcsolás megoldotta, de jó lenne tudni, hogy ilyenkor mi lesz.

Meddig vár? Ha időzítés volt, akkor később elindul, vagy aznap kimaradt?

 

Mondjuk mi úgysem bírjuk ki és elinditjuk kézzel majdnem mindennap. :)

 

Ennek vezér-kábele nincs, a határoló kábel mentén megy haza tölteni.

 

200m kábelt adnak hozzá és 200db rögzítőt. (Mondjuk én beásom.a kábelt, mert zavarja a szememet a fűben.)

 

5cm-es térkőre simán felkapat (és aztán felakad), tehát magasabb ütközési pontokal kell számolni.

 

2 alkalommal csinált már olyat, hogy kiment kábelen kívülre. Ez aggaszt, bár igaz, hogy mindkét helyen szűk kanyarokat alakítottam ki neki (kevesebb, mint 30cm távon visszafordító.

 

 

 

 

Előzmény: tormap (234)