Törölt nick Creative Commons License 2020.05.14 0 1 373069

"Szerintem senki nem épített 800m2-es házat, se a szocializmusban, se most. Ma már biztos akad ekkora, de nem az átlagember körében. Túlozni akartál biztos, de ekkorát nem kéne."

 

"Nagy része hát bizony elkészült, és belakták. 20-30 év múlva persze elég sokan ott voltak/vannak, hogy a gyerekek felnőttek, önállóak lettek, mind elköltözött otthonról, a 2 szülő meg ottmaradt a házban, ami számukra már tényleg nagy."

 

Eleve tul nagy volt, mert ugye a koncepcio az volt, hogy legalabb az egyik gyerek majd csaladostol fog odakoltozni... ami ugye meg azokon a telepuleseken sem tortent meg, ahonnan nem menekult el mindenki kaszat-kapat eldobva. Nyilvan a 800 m2 a tulzas nevu koltoi kep resze volt, mert ugye csak 2-3 lakhato szint, plusz pince, plusz padlas, plusz garazs ket kocsinak meretben epultek.

"Nevezheted a forintot játékpénznek, akkor se és most se tudtál se házat építeni se semmit venni forint nélkül."

 

A nem konvertibilis/cocialista forint mi mas lett volna, mint jatekpenz? Ugye a "kincskepzo funkciot" (ha man marcizmus ora van) kivettek belole; "befektetni" egyedul balatoni nyaraloba lehetett vele es maradt a fogyasztas: 8 napig eltarthato Borsodi sor, banan (ha volt), meg Zsiguli (majd 5 ev mulva).

Ha igazzy penzTM lett volt volna, akkor kaphattal volna erte reszesedest a Voros Oktober Ruhagyarban es szabadon atvalthattad volna dollarra/markara... de ugye meg csehszlovak koronara sem ment csak ugy siman.

 

Ez se igazzy penzTM peldaul: https://en.wikipedia.org/wiki/Zimbabwean_dollar

 

"Nemtudom milyen parasztromantikáról beszélsz"

 

Szamoltal mar fel orokseget faluhelyen elhunyt rokon utan? Na minden van benne, mint a bucsuban, merthat valamikor jo lesz majd ez a rozsdas 5-os vaslemez, hely meg ugye van a mellekepuletben... rosszabb esetben az udvaron. Mivel igy a szemet nincs szem elott egy fokkal jobb eletminoseg elheto el... addig amig ki nem kell ramolni a mellekepuletet.

Előzmény: Tomsz85 (373061)