oleg gontar Creative Commons License 1999.06.23 0 0 86
Szerbusztok idióták!
Alien, mi? Na szépen vagyunk.
Jól elfajultak a dolgok. Az első rész logikailag is , látványilag is, tartalmilag is O.K.
A második rész szintén tuti (nekem ez tetszett a legjobban- természetesen az eredeti vágatlan 2 óra 34 perces verzióról beszélek) Száradjon le a keze annak aki megvágta!!
Alien3 - Ez mi? Filmnek film, de valahogy nem illik a sorozat szellemiségébe ez a középkort idéző (durva ruhák, kopasz fejek, lepusztultan egyszerű háttér)vonal.
Mégis kibékültem vele, mert egy sorozatot az előző részek túlszárnyalásával(?) lehet életben tartani. A Cameron féle mészárszék útán mi jött volna egyenes folytatásban??
Szóval Alien3 O.K. -DE a két arcmászó, hogy a fenébe került oda. A Nostromo-n nem volt (vagy volt ?) idegen. A peterakó anyuci leszakadt arról a valamiről, ami előállitotta a csiratokokat (tojglikat). Tehát nem volt idegen.
Alien4. Igy hazavágni a sorozat szellemiségét....SZÖRNYŰ.
Pierre bátyó, miért kellett ezt tenned velünk...
Ez a rész teljesen logikátlan:
1. Kiszabadul 2 db idegen ,jó
A többiek hogyan szabadulnak ki, amikor a cellájukat bonyolultan, emberi kézügyességet igénylő mozgásfolyamat eredményeképpen lehet csak kinyitni!
Ha tudnak savat köpni, akoor minek vártak eddig a szabadulással (a kolléga kinyirásáról nem is beszélve)
2.A kiszabadulást követően mindenki elkezd az ellenkező irányba menekülni, oda ahol a Betty parkol.
Ezek után mire véljem azt a mondatot, ami valahogy igy hangzott: "...a szörnyek elénkvágtak..."
3. Felúsznak a viz felszinére, amit valamiféle hártya borit. Ott van néhány csiratok. Azokat ki rakta, amikor a királynőt 7 lakat alatt őrzik?
És amikor a peterakáshoz IDŐ kell?
4. Winona beleesik a vizbe, amikor gyomortájon lövik. Állnak egy ajtó elött, ami csak innen (egy irányból) közelithető meg. Aztán hirtelen Winona kinyitja az ajtót a másik oldalról.....
5. SW-ből kiklónoznak EGY darab idegent.
Akkor honnan ez a szines alienkavalkád királynőstül?
6. SW-ből klónoznak, de hogyan?? Ha belé ültetnek egy szövetdarabot, vagy bármi mást, akkor a testéből származó minta alapján kiklónozott egyedben ez nem jelenik meg! PL.: Eltörik a csontja valakinek és azt kapcsokal erősitik össze. Ezután mintát vesznek tőle, amiből klónoznak. O.K., de a vasdarab nem lessz az új egyedben!! SW testében lévő idegen önálló élőlény volt, téhát a kapcsos hasonlat helytálló.
7. SW kartásnő honnan tudja vezetni a Betty-t? A klónozással az előző emlékek sem jönnek elő.
Több most nem jut az eszembe, de van még egy pár, sajna.
Alien5: nnnna, gyerekek, csak el ne szúrjátok... Alapsztorinak valami eredetkutatást tudnék elképzelni: Honnan származhatott az elso részben látott U formájú gép? Honnan származhatnak az Alienek? Esetleg: kutatók találnának valami támaszpontot, ahonnan az U masina származhatna, U mentőkabinja... Vissza a gyökerekhez?
Jó lenne ez? Avagy nem?
Remélem valami akcós, agyas, értelmes, épkézláb, ésszerű sztorival rukkolnak elő. Egyébként pont ma fogom megnézni a filmet a Puma Plazmában h7-kor, negyedszerre. Akiket érdekel az eredeti film, az eredeti hanggal, effektekkel az
megveheti az egyik English video tékában. Meg kell rendelni, kb 2 hét.
Záró akkord.
A filmek cimeit valami agybeteg idióta össze und vissza forditgatja. Sehogy sem értem hogyan lessz az ALIENS szóból
a Bolygó neve kettőspont halál mondat.
A fickót valószinűleg megvágták a rigó utcában.
file status: closed