Tomsz85 Creative Commons License 2020.05.13 0 0 373061

Elég sok valótlanságot összehordtál. 

Szerintem senki nem épített 800m2-es házat, se a szocializmusban, se most. Ma már biztos akad ekkora, de nem az átlagember körében. Túlozni akartál biztos, de ekkorát nem kéne.

Nagy része hát bizony elkészült, és belakták. 20-30 év múlva persze elég sokan ott voltak/vannak, hogy a gyerekek felnőttek, önállóak lettek, mind elköltözött otthonról, a 2 szülő meg ottmaradt a házban, ami számukra már tényleg nagy.

Nevezheted a forintot játékpénznek, akkor se és most se tudtál se házat építeni se semmit venni forint nélkül. Jó, ma már megkeresheted euróban is. Viszont aki elitta, elherdálta a forintját, az lecsúszott egyén lett. 

Nemtudom milyen parasztromantikáról beszélsz, a Világ minden táján gondozni kell a családi házat és a telket. Vagy saját magadnak, vagy kertészt fogadsz. A Világ minden táján több gond van egy családi ház fenntartásával, mint egy lakáséval, ahol esetleg a bejárati ajtónál véget ér a tulajdonod.  Aki ezt nem vállalja, nem igényli a családi házat, vagy nem tudja megfizetni, az nem olyanban lakik. 

Való igaz hogy falun sok disznóól ma már üresen áll, de azok nagy része már rég visszatermelte ám az árát. 

 

A tárgyak hasznosságán lehet vitatkozni, mégis nagyon kevesen kötik ki a vizet, villanyt, netet, gázt, aztán mennek vissza a vályogházba. 

Előzmény: Törölt nick (373044)