troglodita Creative Commons License 2020.05.13 0 2 50586

Tudom, hogy nem politikai fórum, hanem szakmai, de hát legalább 50%-ban pont arról szól ez az egész, hogy nem értjük, hogy miért ott és miért azt építik éppen... Amikor ott vannak a hosszútávú tervek, csak éppen a középtávú prioritások nagyon képlékenyek...

POLITIKA ON:

Szerintem nem sz@rják le a problémákat, mert nyilván eredményeket is el akarnak érni. OV-ban valami hatalmas bizonyítási vágy és kényszer munkál, ugyanakkor rettentően felületes és azon kívül, hogy ki akarja ikszelni a feladatokat, mélységében nem érti és nem is érdeklik a részletek. Egy ugyanúgy érvényes az oktatásra, az egészségügyre, mint az állami nagyberuházásokra. Nyilván lehetne vitatkozni azon, hogy ezen túl miért nem a szakmaiság dominál, de hát a politika szeret  sajnos kontraszelektált szerencsehuszárokat munkába állítani és ez a jelenlegi magyar helyzetre is igaz. Ez ellen csak nagyon tudatos munkával és akarattal lehetne fellépni, de sajnos pont ez nem jellemző erre a politikai rétegre, sőt. Abszolút nyilvánvaló, hogy az összes nagy beruházás ellenértékének egy része szépen visszacsordogál a pártkasszába, OV meg elégedetten vigyorog a felcsúti díszpáholyban, ahol a nemzeti-burzsuj haverjai lobbiznak mindenféle kisebb-nagyobb disznóságok elérése érdekében.

Ha az útépítés szakmai ügy lenne, akkor lenne egy 20-30 évre érvényes menetrend, és annak mentén haladnának a projektek, mindenféle térbeli és időbeli kilengések nélkül, M35-ök és szárligeti csomópontok nélkül... (https://www.google.com/maps/@47.5337858,18.5014457,962m/data=!3m1!1e3 és https://g7.hu/kozelet/20190719/2-milliardos-autopalyalehajtot-kap-meszaros-lorinc-asvanyvizenek-palackozouzeme/)

POLITIKA OFF

Előzmény: totyit (50576)