alnibell Creative Commons License 2020.05.12 0 0 809

Nézzük kicsit más szemszögből, bár valószínűleg ez sem érdekel itt senkit!
Zircen, egy évforduló kapcsán kigondoltak egy olyan túraútvonalat, amely azon túl, hogy emlékeztet erre, egyúttal egy egy nap alatt bejárható útvonalat ajánl, amelynek az egyik közbülső, jelen esetben fontos pontja egy kilátó.

Ugye minden szabály alól van kivétel, itthon meg pláne. Ugyan miért ne lehetne egy tizenvalahány kilométeres P3 jelzés az útvonalon, miért ne lehetne a zircieknek, a Zircre érkező turistáknak jelezni Zircen, hogy nem egy eszeveszett távolságban van egy kilátó, amelyet érdemes felkeresni és onnan akár vissza ugyanazon a nyomon vagy a túraút másik ágán visszatérni Zircre?
Van abban elfogadható érv, amit az alább lehet olvasni, lehetne Z+ is a Zircről induló szakasz, de akkor pont az veszne el, amit az ötlet gazdái célként fogalmaztak meg. Zircen említést se lehetne tenni a célról.
A szabályokhoz, mit szabályokhoz, ajánlások előírásához nem célszerű betű szerint ragaszkodni! Ami ez esetben az egyszerűsítést jelentené, az éppen a cél megközelítésének az elbonyolítását eredményezné.