pavarotti Creative Commons License 2020.05.12 0 3 808

bányabükki:

Tisztelettel, de ezt rosszul látod.

Magyarország egyik szomorú jelensége, hogy az emberek imádnak kreatívan alkotni, és nincs kultúrája dolgok - évtizedes - fenntartásának.

A turistajelzések létrehozására vonatkozó - pár éve immár rögzített, weben nyilvánosan elérhető - szabályoknak, vagy ha tetszik ajánlásoknak pont ez lenne az egyik értelme. A hosszú fonódások elkerülendők. Ha kimész egyszer terepre festeni, dolgozol napokat dupla jelzések festésével, miközben tudod, hogy az országban még hosszú szakaszok vannak felújítatlanul, könnyebb megérteni, hogy miért.

//NB: Nyilván látom, olvasható hogy nem tervezett fonódásról van szó, egyéb érdekek miatt lett ez így - sajnos legkésőbb ekkor kellett volna jönni a vészcsengőnek hogy nem jó megoldás a P3//

 

A másik, ettől részben független probléma, hogy a turistajelzések rendszere segít az egyszeri turistának, hogy az ország bármely részében túrázva otthonosan, kiszámíthatóan érezze magát. Alapvető, hogy egy fogalom alatt ugyanazt értsük. A háromszög jel pedig tipikusan egy viszonylag rövid, az átlagosnál néha nehezebben járható, csúcshoz vagy kilátáshoz vezető utat jelöl.

Teljesen természetes, hogy egy nagyobb közösség egy tagja/része csinál valamit jószándékból, ami nem felel meg a közösség normáinak. Erről azt gondolom, hogy legalább annyira a közösség, illetve a közösség vezetőinek hibája, mint az adott tagé/részé. Semmiképp nem hibáztatnám tehát a Zircieket, és nyilván feleslegesen bántó lenne őket egy évvel az átadás után átfestésre kérni.

Ha MTSZ lennék, jelezném egy udvarias, a természetjárásért tevést megköszönő emailben hogy a jelzés nem felel meg a rendszernek, és javasolnám, hogy a következő felújításkor legyen áttervezve. + Betennék a naptáramba 2024-re egy emlékeztetőt, hogy beszéljünk róla. 

 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (805)