bnoplwk2 Creative Commons License 1999.06.22 -1 0 57
valamikor a topic elejen leirtam, hogy mi az a nullponti energia. Arra senki sem reagalt ehelyett vákumenergia kicsatolás meg mágneses monopólus...

Én úgy látom kvantummechanika tanulmányaim alapján, hogyha az elektronokat tartalmazo rendszerből ki tudod nyerni a nullponti energiat, akkor ott nem elektronok maradnak, hanem valami mas...

Mindazonaltal a kvantummechnaika nemmas mint modell ami meresi tapasztalatok összességeként allt elo. A vilagban lehet hogy nincsenek se atomok se elektronok se energia a valosagban ezek a fogalmak nem masok, mint az emberfejeben kialakulo tukorkepe annak avilagnak amit fel kepes belole fogni.
Az ero is ilyen absztrakt fogalom, ti nem fognak nyilacskak kiallni a kezedbol ha ratehenkedsz az asztal lapjara. Amikor Planck bacsi kitalalta a kvantum-mechanikat alapvetoen "mernoki" szemlelettel tette: Volt egy modellje ami szar volt, belenyult es lett egy olyan ami mar jobb lett. A gondolat a szazadelon kimondottan eretnek volt a'la Galilei vs kat. Egyhaz. Egely bacsi titkolozik, ezeket a paraenergiakat csak beavatottak ertik, mindenfele legendak repkednek arrol, hogy aki ezzel foglalkozik az a hala fia.

Csak a miheztartas vegett eleg jol halad a kvantum-szamitogep es akorul nincs miszterium, holott ha elkeszul nagy gaz lesz. A kvantum szamitogep minden nyilvanos kulcsu titkositast a szempillantas tort resze alatt kepes lesz megfejteni szoval a jelenleg alkalmazott kriptografia osszeomlik. Namarmost a bankaroknak, hirszerzoknek es katonaknak irtani kellene a kvantum-szamitogeppel foglalkozokat. ennek ellenere ezek elnek es virulnak es nem hollanak mint a paraenergiaval foglalkozo tarsaik :-))