CiniKuss Creative Commons License 2020.05.11 0 1 57

Pontosítanám a kifejezést: "önmagunkért" helyett "önmagunkkal" kell a harcot megvívni. Ám nem is harc ez, hanem egy megszerzett tudás alkalmazása. A baj az, hogy ezt a tudást sehol nem tanítják, és csak nagyon keveseknek ugrik be egy-egy módszer helyessége. Persze vannak könyvek is, de az a maiak nemigen szeretik olvasni.

 

A tudás - az együtt élés érdekében - nem bonyolult. Csak azt kell először mindkét félnek elfogadni, hogy a nő - bár egyenrangú, egyenértékű, egyenjogú - de nem azonos a férfival, mert a szemmel is látható külsőségeken kívül számos területen jelentősen különbözik a férfitól. A különbségek sokszor szakadéknyiak. S noha - ahogyan ezt sokszor bizonygatják kirívó példákkal - képes lehet akár mindarra, amit a férfi tudna, ez a férfias beállítottságú viselkedés évtizedek alatt durván visszaüt, akár súlyos tüneteket generálva (bámily döbbenetes, de sejteni lehet, hogy számos daganatos betegségnek ez a forrása). Az okok szintén biokémiaiak (hormonális rendszer különbözősége, abban az egyensúly megbomlása).

 

Rengeteg - már létező, de háttérbe szorított - új ismeret elsajátítása várna ránk, amely nem paratudomány, nem is természetgyógyászat, csupán a gyógyszeriparnak nem hoz pénzt, sőt akár csődbe is viheti.

 

Előzmény: Rolexfan (51)