korx Creative Commons License 1999.06.22 0 0 278
Megvettem Graham Hancock Istenek Kézjegyei c. könyvét és két további, nem konzervatív álláspontból irott darabot, hasonló témában. A "hivatalos" elméleteket már olvastam, most elolvasom ezeket is, ne mondjátok, hogy beszükült vagyok :-).

Az én következtetésem az, hogy nem tudom... :-) (IMHO ez az egyetlen korrekt válasz a legtöbb kérdésre ;-)

Számomra magának a piramisoknak az építése az adott kort figyelembe véve technikailag, nem tünik abszolút lehetetlennek, noha akadnak vitatható dolgok, mégis -érzésem szerint- lehet(ne) rájuk logikus, "konzervatív" választ találni.

Azonban tény, hogy a régmúltban sok titok lappang. Sajnos ha a "hivatalos" tudomány ilyenbe ütközik, hajlamos azokról megfeletkezni a publikációkban, az oktatásban pedig nem is nagyon tárgyalják ezeket a témákat, az idö rövidsége és a megoldatlanság miatt, ennek ellenére érdemes a konzervatív tudományt eredményeit is figyelembe venni, amikor képet alkotunk egy dologról.

Tény, hogy a vallásoknak, egyes leleteknek, vannak bizonyos elemei amelyekböl olyan következtetést is le lehet vonni, hogy az istenek, egykoron egy fejlettebb - esetleg idegen -civilizáció tagjai voltak.
Ha erre van is konkrétabb, kézzelfoghetó bizonyíték (pl. egy gép, vagy köbméteres titántömbök a föld egyes pontjain), egy-két többféleképpen magyarázható, ábrázoláson kívül, azt vagy jól elrejtették (kik és vajon miért?), vagy még nem került elö.

Másik kérdés: Ha voltak itt "istenek" mi lett velük? Ha elmentek miért mentek el? Ha ök akartak nekünk üzenni pl. a piramisokkal vajon miért pont így teszik, hogy senki nem érti? Miért nem hagytak konkrét nyomokat? Ha viszont nem akartak nyomot hagyni, miért hagytak mégis? :-)

Vannak elméletek arra, hogy az "istenek" mindíg is köztünk voltak.
Pl. A 30000 Örzö (Erröl mit tudtok, mert én elég keveset, szinte semmit, szivesen venném ha valaki kicsit irogatna erröl a témáról.)

Szóval ha folyamatosan felügyelnek ránk, miért hagyták idáig fajulni a dolgokat, miért veszett el oly sokszor a meglelt tudás?
Ha az elmúlt 6000 évet nézzük csak a vallási eredetü ostobaságok az emberi civilizáció fejlödését úgy 1-2 ezer évvel lassították.
Ez az "istenek" szándéka lenne?