djuice Creative Commons License 2020.05.10 0 1 2672

Audio samplinggel még a Nordokat is lelopják, amik legendásan adnak a hangminta védelemre. Ez kikerülhetetlen lesz mindig is. Ellenben volt nálam múltkor egy Techincs arranger.

Na ott az SD kártya levédésére megtalálták a megoldást! Audio konvertálás és lejátszás csakis adott készüléken és számítógépen volt lehetséges. A titkot el is árulták figyelmeztetésképp, a hangszer hardver azonosítója, valamint a PC alaplap és háttértár azonosítója lett bevonva a kódolásba. Magyarul ha valamelyik cserélve lett akár javítás okán is, akkor nem volt lejátszható tovább a tartalom.

Ami a gyorsaságot illeti, a fotó apparátok 32 bites képfeldolgozása lényegesen nagyobb adatforgalmat és sebességet jelent mondjuk egy RAW képnél vagy progresszív tömörítésénél, mint egy hangszer akár több szálú audio alkalmazása. Úgyhogy a fotótechnika évtizedekkel megelőzte amire a hangszereknek szüksége volna. De csak emléákeztetőül, a Korg Trinity is tudott már 1995-ben az akkori technikai fokon 4 sávos hard disk funkciót CD felbontásban. Na ahhoz képest ma egy SSD meg akár egy 30 ezres mobilban lévő CPU fényévekkel van e technológia előtt már. :)

Előzmény: MidiTom (2671)