Csimpolya Creative Commons License 2020.05.07 0 0 3887

Megjelent az UFO-magazin 2020/3 száma. Ebben van egy kétoldalas cikk Dinók és ufók címmel. Mindjárt érdekesen kezdődik. 1883-ban levadásztak Bolíviában egy óriásteknőst, ami állítólag 23 méter hosszú volt. Érdekelne, mi lett a későbbi sorsa, de arról nem írtak. Egy ilyen érdekes trófea alighanem érdekelte volna mind a múzeumokat, mind a magángyűjtőket. Nem akarom Bolíviát bántani, de valószínű, hogy készletleltáruk nem olyan pontos, mint a British Múzeumé.

1907-ben két német vadász az Ucayali folyam mentén belelőtt egy hosszú nyakú, 11 méteres állatba, ami visszamenekült a fák közé. Mellesleg elég oktalanság volt ilyet tenniük, hiszen ha a sebesült állat rájuk támad, szó szerint a földbe tapossa őket.

Az 1970-es években jó páran láttak 10-12 méteres, hosszú nyakú lényeket, amik gyorsan eltűntek. Volt, hogy egy csapat egyetemista látott ilyet.

Más téma, ezúttal a tévéből. Egy Alaszkához tartozó szigeten (Szent Péter, esetleg Szent Pál) olyan mamutcsontokat találtak, amik alig ötezer évesek. Úgy látszik, itt egy kicsivel később haltak ki, feltehetően azért, mert az ott lévő édesvíz elfogyott, vagy sóssá vált.

A Hihetetlenbe csak belelapoztam, a mi témánk szempontjából érdektelen.