Törölt nick Creative Commons License 2020.05.06 0 6 92

Örülök, hogy a hozzászólásom benned ezt a reakciót váltotta ki.

Csupán a tisztánlátás érdekében:

- a topic címét meglátva, kizárólag a témához szóltam hozzá, amúgy nem sűrűn szoktam politikai topicokba írni.

- mint korábban írtam, nem vagyok szemellenzős balos egyén, vidéken egy ízig-vérig fideszes városban éltem, mielőtt Budapestre költöztem, ettől még tisztán látok mindkét irányban, nincsen szemellenzőm.

- egész életemben a fideszre szavaztam, kivéve az első szabad választást, ahol (sok honfitársammal együtt) az MDF-re.

- Mindegyik kormány nekem tetsző intézkedését üdvözlöm, a nekem nem szimpatikus intézkedésekkel kapcsolatos véleményem kulturált módon elmondom.

- a rendőrséget pedig sajnálom, mert az ismeretségi körömben igen nagyot zuhant a népszerűségük az utóbb 2-3 héten

- az pedig számomra szintén nagyon értelmezhetetlen, hogy itt nálunk a kerületben rendőrt alig lehet látni, olyan katasztrófa a közlekedési morál, semmivel nem foglalkoznak. Most viszont hétvégenként  nagyon sok rendőr van az utakon. 5 perc autózás alatt minimum négy kocsival találkozom. Most akkor van rendőr, nincsen létszámhiány?

- Én csupán a topic címében található értelmetlen rendelkezést nem értem. Pontosabban a rendeletet elolvasva én nem úgy értelmezem, ahogy a tisztelt operatív törzs, vagy a fészbúkon nyomuló szóvívő csaj.

 

A rendeletben sehol sincsen leírva, hogy a szabadidős sporttevékenység csak abban a városban végezhető, ahol a lakcímem van.

"külterületen, valamint a települések belterületén"  Tehát nem azt írja, hogy azon a belterületen, vagy külterületen, ahol a lakcímed van, hanem külterületen, valamint teleülések belterületein. 

Tehát véleményem szerint aki a nyaralójába elmegy hétvégén, majd ott sétálgat, esetleg vitorlázik, az a polgár nem követ el szabálysértést. (csóró vagyok, nincsen vitorlásom, nyaralóm sem)

Az összes többi kivételnél sincsen megszabva, hogy azokat a szolgáltatásokat kizárólag teleülésen belül veheted igénybe. Én például az autómat a rokonom szervizébe hordom tőlem 150 km-re.

Hol látod leírva azt, hogy kerékpározni lehet, motorozni nem?  Ráadásul a Totalcar megkérdezte a rendőröket, ott azt írták, hogy a járműközlekedés nincsen korlátozva.

Tehát, amikor a kisasszony a fészbúkon nyomul, vagy a rendőr kiáll a virágtartó mögé, butaságokat beszél. Az, hogy ők hogyan gondolják a budapestiek és pestiek szívatását, nem egyenlő a rendeletben leírtakkal. Ez nem bal, vagy jobboldali téma. Az egy szerencsétlen helyzet, (esetleg ennek az egész szopatásnak a valós oka) hogy Bp ellenzéki, a vidék nagy része pedig nem.

Ezzel az egésszel az a baj, hogy ők sem tudják már, hogy mikor ki milyen butaságot beszél. Olyan, mint amikor a kismacska belegubancolódik a madzagba.

 

Ezt írja a rendelet:

3. § A lakóhely, a tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyására az e rendeletben meghatározott alapos indokkal kerülhet sor.

4. § (1) A 3. § szerinti alapos indok:

a) a munkavégzés, a hivatásbeli kötelezettség, a gazdasági, mezőgazdasági és erdészeti tevékenység, valamint az ezek elvégzéséhez nélkülözhetetlen anyagokat, valamint eszközöket árusító üzletben (különösen a műszaki cikket, az építőanyagot és eszközöket árusító üzletben) történő vásárlás,

b) napközbeni kiscsoportos felügyelet okán a kiskorú gyermek kísérése,

c) az egészségügyi ellátás és szolgáltatás igénybevétele, beleértve a gyógyító tevékenységen túl a testi és a lelki egészség megőrzése céljából nyújtott egészségügyi szolgáltatásokat (különösen pszichoterápiás ellátás, fizioterápiás kezelés, gyógytorna),

d) az egyéni szabadidős sporttevékenység, szabadidős célú gyalogos közlekedés az 5. § szerint,

e) a házasságkötés és a temetés szűk családi körben,

f) a napi fogyasztási cikket értékesítő élelmiszerüzletben (a továbbiakban: élelmiszerüzlet) történő vásárlás,

g) a napi fogyasztási cikket értékesítő egyéb (illatszert, a drogériai terméket, a háztartási tisztítószert, a vegyi árut és a higiéniai papírterméket árusító) üzletben (a továbbiakban együtt: drogéria) történő vásárlás,

h) az állateledelt, takarmányt forgalmazó üzletben történő vásárlás,

i) a mezőgazdasági üzletben történő vásárlás, ideértve műtrágyát értékesítő üzletet és vágóhidat,

j) a piacon, a helyi termelői piacon (a továbbiakban együtt: piac) történő vásárlás,

k) a gyógyszert, a gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletben (a továbbiakban együtt: gyógyszertár) történő vásárlás,

l) az üzemanyag-töltőállomás felkeresése,

m) a dohányboltban történő vásárlás,

n) a fodrász, a manikűrös szolgáltatások igénybevétele,

o) a szállítási, tisztítási és higiéniás szolgáltatások igénybevétele,

p) a gépjármű- és kerékpárszerviz, a mezőgazdasági és erdészeti gépek és berendezések javításával kapcsolatos szolgáltatások igénybevétele,

q) a hulladékgazdálkodással összefüggő szolgáltatások igénybevétele,

r) a legszükségesebb esetben a személyes megjelenést igénylő ügyintézés, így hatósági, banki, pénzügyi, biztosítási és postai szolgáltatások igénybevétele,

s) az állatok ellátása, háziállat közterületi sétáltatása, az állatorvosi rendelő és az állatkórház látogatása,

t) a szülői jogok és kötelezettségek,

u) a hitéleti tevékenység.

(2) Alapos indok továbbá - az 1. §-ban meghatározottak betartásával - a magáról gondoskodni nem tudó, vagy segítéségre szoruló személy (például kiskorú személy, idős személy és beteg személy) részére történő segítségnyújtás.

5. § Egyéni szabadidős sporttevékenység, szabadidős célú gyalogos közlekedés külterületen, valamint a települések belterületén - lehetőség szerint a zöldterületeken - egyedül vagy ugyanazon háztartásban élőkkel közösen folytatható azzal, hogy másoktól legalább 1,5 méter távolságot kell tartani.

Előzmény: nagyanyo5:0 (79)