Karcsu Creative Commons License 1999.06.20 0 1 27
"...(az elmelet szerint a nullponti energia kinyerese anyag-antianyag viszonylataban zajlik, vagyis az antioldalbol a kinyeres altal athozott es felhasznalt energia hianya a masik, az antioldalon novekedest jelent, remelem ertheto)..."

Valamit félreértesz. A fenti állítás csak akkor igaz, ha anyagot állítasz elő. Hawking szerint ilyen megy végbe fekete lyukak körül, amikor a vákumfluktuációban keletkező virtuális részecskék a gyorsulás miatt valódi létet nyernek. Persze ez csak spekuláció. Egy másik spekuláció az, amikor két nagyméretű atommag ütközik, a közvetlen környezetében olyan nagy erők alakulnak ki, hogy ezeket a virtuális részecskéket valódivá teszik.
De ez is csak spekuláció! Egyiket sem figyelte meg senki!
Ezt nem energia kinyerésre használják, hanem azt akarják bizonyítani, hogy egyáltalán VAN vákumenergia.

A vákumenergia kinyerésekor nem részecskéket próbálnak előállítani, hanem megbontani a vákumenergia homogenitását valamilyen módon. Ráadásul nem munkavégzéssel, ha lehet, hanem valamilyen "konstrukcióval".
Az így kialakult inhomogenitás energiaáramlást kelt, és ez az áramlás használható fel tényleges energia kinyerésre.
Olyan ez, mint egy vizierőmű. Nyilván fel kell építeni, ami munkabefektetés, de ha műközdi kezd, akkor más nem igényel különösebb beavatkozást. Ezt értem konstrukció alatt.

Még néhány gondolat a politika és a kutatás összefonódásáról.
A szabadenergia kutatók fejében kellene először megváltoztatni a gondolkodási módot. Nem az anyagi profitot kellene szem előtt tartani, hanem tényleg elhivatott emberként a köz javát szolgálni. Minden kutató arra hajt, hogy először szabadalmaztassa a készülékét, persze elhajtják őket a szabadalmi hivatalból, mert nem illeszkedik munkásságuk eredménye az aktuális tudományos paradigma rendszerbe. Ők a meg nem értett zsenik! Szegények.

Ha én lennék a feltaláló és zsákutcába kerülnék azt mondanám: Rendben, le vagytok ti ...! Felteszem a Netre a teljes dokumentációt, elküldöm 236 példányban klf. újságoknak, a működő prototípussal meg kiállok a Blahára és jöhet a pupomra a szabadalmi hivatal. De nem titkolózok, mert akkor észre sem fogják venni az emberek, hogy eltett a maffia láb alól.

Őszintén! Hány teljes dokumentáció van fent e Neten, amit változtatás nélkül meg lehet építeni?
A kapzsiság! Ez teszi tönkre a egészet!

Karcsú

Előzmény: goldenboy (24)