Mariska néni
2020.05.04
|
|
0 0
5083
|
Én Othellóból készítettem, egy baja volt, hogy kevés lett:) Receptem nem volt, mivel a telken nincs Internet receptekkel, viszont ott volt a tőkén a túlérett szőlő, improvizáltam. A tiszta, leszemezett szőlőt főztem kb 1 órát, majd sima fémszűrőn átpasszíroztam. A visszamaradt cuccot kis vízzel felengedtem, és a tetejéről leválogattam a héj-darabokat, amiket beletettem a leszűrt lébe, mert én azt szeretem a lekvárban. Ez után cukorral főztem, amíg be nem sűrűsödött. Tettem bele egy citrom levét is. Arányokat nem jegyeztem fel, úgy 8-10 kilónyi volt az Othelló, ehhez tettem 2 kiló cukrot meg egy citrom levét. A legnagyobb meló a szőlő leszemezgetése volt. |
Előzmény: arpad-lajos (5082)
|
|