Mr Spock Creative Commons License 1999.06.19 0 0 67
Kedves KisPocak, Vikoca

Nagyon szepen koszonom, hogy megvedtetek. Tenyleg. Ilyenkor kezdem ugy erezni, hogy baratok kozott vagyok.

Kedves KisPocak,

Irod:
Neki megvan az az "előnye", hogy sok ilyen beteget látott, és gondolom beszélt velük, és ismerte az utolsó gondolataikat.

Bizony pontosan igy tortent. Olyannyira, hogy az orvosegyetem utan sebeszet fele kezdtem specializalodni. De amikor rajottem, hogy USA-ban eloszor megkinoznak sokakat mielott megengedik meghalni, keptelen voltam folytatni, es akkor mentem at szuleszet-nogyogyaszatra. Es amikor harom honapot toltottem az intenziven, a gyomrom forgott minden nap, borzaszto volt nezni a felhalottakat, csovekkel a testukben, lelegeztetve, etetve persze szinten csovon keresztul, a legelkepesztobb allapotban, szenvedve ugy, hogy az leirni nem lehet. Es azalatt a harom honap alatt, egyetlenegy sem (azok kozul akik valami halalos betegseg miatt voltak ott) elte tul a torturat, vegul mindegyik meghalt.

Aki egy ilyent nem elt tul, nem tapasztalt, az konnyen dobalhatja a "Meggyőződésem szerint ember, emberi élet felett nem ítélhet" jellegu velemenyeket. De amit Fixy elfelejt, hogy a modern orvostudomany ilyen formaju beavatkozasa IS ember itelete emberi elet felett. Persze nekem semmi kifogasom az ellen, hogy az orvostudomany mindent megtegyen elet megmentese erdekeben, ha az illeto is ugy akarja. De ha nem, es az ilyen jellegu "mentes" az egyen akarata ellenere van, es szenvedesre iteli, akkor az enszerintem helytelen. Mondom, azert is valtoztattam szakmat, hogy elkeruljem az ilyen jellegu dilemmakat. Szulni gyerekeket a vilagon a legszebb erzes, es a legzsenialisabb dolog amit valaki csinalhat. Tudom, onzo allaspont volt tolem ugy hozzaallni, hogy "kuzdjon meg ezzel a problemaval valaki mas" (eutanazia), dehat voltam ennyire onzo.

Kedves Fixy,

Meggyőződésem szerint ember, emberi élet felett nem ítélhet

Azt tudjuk, hogy tobb vallas szerint az eutanazia nem elfogadhato. A vita ezen a forumon feltetelezi az elmeleti elfogadhatosagot (hiszen kulonben miert vitatkoznank), es azon belul a reszletekrol, erkolcsi es gyakorlati szempontokrol szol. Es nem, nem allok semmifele hitleri ideologia mellett.

Gabor