villanymérnök Creative Commons License 1999.06.18 0 0 524
A családi házunk már nagyjából készen van, most jutottunk el a kert gondolatáig. A telek 639 négyszögöles, meglehetősen nagy 2550 négyzetméter.
A kerthez öntözőrendszert szeretnék építeni, ahhoz pedig víz kell, lehetőleg saját kútból. Már építettünk egy 15 köbméteres ciszternát, ahová a háztetőről lefolyó esővizet fogjuk szűrés után összegyűjteni, de mi van, ha nem úgy mint most, beköszönt a nagy szárazság és a vízművek sem akar elég vizet adni. Ahol lakunk, Budapest környékén egy dombtetőn, időnként nyáron hétvégén csak éjszaka van vízutánpótlás.
Ezt a problémát már megoldottam egy saját házi vízellátó rendszerrel, puffer tartállyal, szintérzékelős automata szabályozással. Ez ügyben másnak is tudok tanácsot adni, akinek nincs elég vize folyamatosan a helyi Vízművektől.
Na de a locsoláshoz kell egy KÚT!!!
A negyedik szomszédunknak van egy kútja amit saját kezűleg ásott és betonozott,
mivel az 50-es években a kútgyűrű is hiánycikk volt.
A különböző kútfúrók ajánlataival már tele van nálunk a padlás, a fúrástól elment teljesen a kedvem, azonkívül maga a fúrás környezetszennyező (iszap) és rendkívül drága is, ha jól csinálják.

Kérdésem:
Tud valaki egy megbízható referenciával rendelkező kútásót, aki hagyományos BVM
(Beton és Vasbetonipari Művek) kútgyűrűkkel vagy más kellő falvastagságú és szilárdságú kútgyűrűkkel dolgozva kiás egy 50m azaz ÖTVEN MÉTER mély kutat.
Bárki okos tanácsát szívesen fogadom és nagyon megköszönöm