Újlaki Creative Commons License 1999.06.18 0 0 64
Ha el akarod kerülni a konyhát, végy egy pár csirkemellet, de lehet közte comb is. Jól fűszerezd be, mehet bele majoránna, oregánó, sok-sok durvára tört bors, de kakukkfű, bazsalikom és minden más is.Úgy tűnik, sokkal hatásosabb a dolog, ha vékonyan bekened a húst - lehetőleg oliva- - olajjal. Éredemes 24 órán át így bepácolva hagyni.

Akkor a húsdarabokat egyenként papírvékony baconszalonna-csíkokba tekered, aztán veszel annyi fóliát, lehetőleg duplán hajtva, ahány húsod van, és vékonyan olajjal bekened őket. Krumplikarikákkal kikövezed, arra kicsit vastagabbra vágott hagymakarikákat teszel, majd óvatosan begöngyölöd a húsokat egy-egy ilyen fóliába, hogy alul-felül beborítsa a hagymás krumpli. Ja, gombaszeletek is mehetnek a hagymára, ha úgy gondolod. A csomagolásnál vigyázni kell, hogy a lé ne tudjon majd kicsurogni a fólia alól.

Most valami nagy-nagy tüzet kéne rakni... Valóban, temérdek fát el kell égetni, míg annyi parázs nem lesz, hogy a felét félrekotorva, a maradékba be lehessen rakosgatni a csomagokat. A nagyobbakat középre, a kisebbeket a szélére. Aztán a félrekotort parazsat visszateszed tetejére, és vársz. Nem szabad túl soká várni, akkor nagyon száraz lesz a hús, de nyers se maradjon. Mindenesetre amíg "énekel", addig nincs nagy baj, addig még a saját levében sül. Ha kevés a parázs, csak nagyon óvatosan szabad a tetején tüzelni, mert felülről hamar átég a fólia, és akkor már csak a gőzmozdony eszi meg.

"Vad" salátát lehet hozzá adni, tehát paradicsomot, paprikát, uborkát felszeletelni, felcsíkozni, és csak úgy, minden nélkül enni. A húst mindenki maga bontja ki, és a fóliából kell enni, hogy ki ne hűljön, a hagymával és a fóliáról lekapart krumplikarikákkal. A köret kenyér, és szabad tunkolni!